Snapchat'ten artırılmış gerçeklik oyunu!


Bir zamanlar müthiş dönemlerden geçen, sahip olduğu hikaye özelliği ile birçok aktif kullanıcı sayısına ulaşan Snapchat çöküşe geçmeye başladı. Başta Snapchat' ın bir özelliği olan ve zamanla Instagram , Facebook ve Whatsapp' a gelen hikaye özellikleri sebebiyle Snapchat özelliğini başka uygulamalara kaptırması ile kullanıcılar için pek fazla cazip gelmemeye başladı. Uygulama oldukça kaliteli artırılmış gerçeklikte kullanılan lens teknolojisine sahip. Bu teknolojiden istenilen verimi alamayan Snapchat, bu teknolojisinde yer alan lens yazılımlarını başka bir uygulamada verimli hale getirmeye karar verdiler. Kullanıcıların genellikle kişisel hislerini belirtmek için ve uygulamada yer alan zengin içeriklere sahip görselleri kendilerinde uygulamak ve arkadaşları ile paylaşmak için bu uygulamayı kullanıyor. Ancak uygulamanın bu teknolojiye yaptığı yatırım ve elde ettiği gelir yeterli olmadığı için uygulama farklı bir yöntem denemeye karar verdi.

Akıllı telefonların ortaya çıkmasıyla gelişmeye devam eden mobil oyunlar yeterince mantıklı tasarlandığında bir çok kullanıcıyı kendisine kilitleyebiliyor. Bu sayede mobil uygulama saatlerce aktif halde olup, iyi bir gelir elde ediyor. Snapchat elde ettiği gelirin yetersiz olduğunu düşünerek mobil oyun sektöründeki pastadan pay almak istiyor. Yeni bir fikirle artırılmış gerçeklik lensleri ile birlikte mobil oyunları birleştirecek uygulama, bu sayede kaybettiği ilgisini yeniden kazanmayı amaçlıyor.

Artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip lens ve yazılımlarla, kendinizi uzaylılarla savaşırken görebilir ve oyunu oynarken aynı zamanda arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz. Uygulama kısa süre içinde artırılmış gerçeklik oyununu dijital marketlere sunmayı planlıyor. Snapchat' ın bu yeni hamlesiyle oyun dünyasında yeni bir trend yaratacak mı hep beraber göreceğiz.