SIM karttan e-SIM karta mı geçeceğiz? Peki e-SIM kart nedir?


Son günlerde hemen hemen herkes e-SIM kelimesini mutlaka duymuştur. Sıkça kullanılan e-SIM kelimesi, ne anlama geldiği ve hayatımızı nasıl değiştireceği konusu sürekli tartışılır hale geldi. Bizde İndir.com ailesi olarak okurlarımız için e-SIM üzerine biraz araştırma yaptık ve siz değerli okurlarımıza ne anlam taşıdığını, bizler için öneminin ne derece olduğunu sizlere aktarmaya çalışacağız. 

Peki e-SIM nedir?

Size önce e-SIM hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. e-SIM sizinde isminden anlayacağınız üzere bir elektronik SIM kartı. Başında bulunan "e" harfi ise İngilizce kelime olan "Embeded" kelimesi. Anlamı ise "Gömülü" demek. Telefonların arka kısmına yerleştirdiğimiz küçük beyaz SIM kartları gibi elimize alarak somut bir şekilde hissedebileceğimiz bir kart değil. e-SIM sahip olduğumuz akıllı telefonlar yerleştirilecek olan küçük bir çipten ibaret. Fakat e-SIM kartına sahip olmak istiyorsanız bunun için e-SIM kartını kabul edecek bir telefona sahip olmanız gerekmektedir. Şayet bu aralar telefon almayı düşünen okurumuz iseniz, bu özelliğin alacağınız telefonda olup olmadığını iyi araştırmanız gerekmektedir. 

Peki e-SIM kartının eski karttan farkı ne?

Bu anlamda bakıldığı zaman e-SIM kartının sizin için yararlı olup olmadığı hakkında tam bir bilgi sahibi olabilirsiniz. e-SIM kartına sahip biri iseniz telefon numaranızı değiştirmek için eski yöntemi izlemenize gerek yok. Eskiden telefon numaramızı değiştirmek için SIM kartımızı değiştirmemiz gerekiyordu. e-SIM kartına sahip iseniz tek bir e-SIM kartı ile iki hat kullanma şansınız olacak. Ancak her iki hattı da aynı anda kullanamayacaksınız. Hatta dilerseniz bu her iki hat için farklı paketlere sahip olabilirsiniz. Bu sayede birini özel yaşantınız için kullanabilir diğerini ise iş hayatınızda kullanabilirsiniz.