Samsung'un Galaxy S5 Zoom ve S5 Mini Modelleri Sızdırıldı


Teknoloji devi Samsung'un Galaxy S5 Zoom ile Galaxy S5 Mini modellerini piyasaya sürüp sürmeyeceği dedikoduları yayılırken beklenmedik bir anda internete sızan bilgiler bu dedikoduların gerçeğe dönüşeceğine dair bir ispat niteliği taşıyor.

Galaxy S5 Zoom için sızdırılan görselde bu modelin Galaxy Note 3 ve Pro serisi tabletlerde olduğu gibi suni deri kaplamalı arka kapak ile çıkacağı anlaşılabiliyor. Bunun yanında diğer bir yenilik ise kamera kısmının daha önceki modellerde olduğu gibi dikkat çekici bir şişkinlik yaratmıyor olması ki bu sayede de cihaz akıllı telefonlarla oldukça benzerlik taşıyor. 

Ayrıca sızan bilgilere göre Galaxy S5 Zoom modeli 20 MP çözünürlükte bir sensör ile geleceği ve 10X optik zoom'a sahip olacağı belirtilirken, daha ince ve daha hafif bir kasa tasarımının da ön planda olacağı tarif ediliyor. Donanım olarak da üst seviye segmente dahil olacağı bilgisini aldığımız Galaxy S5 Zoom'un ne zaman piyasaya çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Samsung Galaxy S5 Mini

Samsung Galaxy S5'ten sonra beklenen Galaxy S5 Mini'nin özellikleri de tıpkı Galaxy S5 Zoom gibi internet üzerinden sızdırıldı. Sam Mobile'dan sızan bilgilere göre S5 Mini'de oldukça önemli özellikler yer alıyor. 

Gelen bilgilere göre Galaxy S5 Mini, 720p çözünürlüğe sahip 4.5 inch büyüklüğünde Super AMOLED HD bir ekrana sahip olacak. Dört çekirdekli SnapDragon 400 işlemciyle çalışacağı belirtilen Mini S5'in 1.5 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip olacağı da sızan bilgiler arasında yer aldığı gibi cihaz üzerinde 2 MP ön kamerayla 8 MP arka kamera olacağı da belirtiliyor. Bunun yanı sıra Android KitKat 4.4 işletim sisteminin yer alacağı. Samsung S5 Mini'nin bu ayın sonunda ya da en geç Mayıs ayının başında resmi olarak tanıtılacağı bilgisini de sizlerle paylaşalım.