Sahibini Taklit Edecek Yapay Zekalı Telefonlar Geliyor


Essential Products çatısı altında Essential Phone adlı Android cihazlara sahip olan Andy Rubin’den yeni teknolojilere sahip cihazlar hakkında bazı bilgiler geldi. Bu bilgiler kapsamında sahibinin hareketlerini takip ederek mesajlara yanıt veren bir akıllı telefon üzerinde çalıştıkları ifade edildi. Kullanıcıları taklit eden cihazların henüz geliştirme aşamasında olduğu ve bu durumun kullanıcıları telefondan uzaklaştırmaya yarayacağı ifade edildi. Bu yeni teknolojiye sahip olacak modellerin küçük bir ekran ile beraber sesli komut ile yönetilebilecekleri tahmin ediliyor. İçerisinde yer alacak olan yapay zeka asistanı ile beraber bu sistem kullanıcıların yerine mail ve mesajlara cevap vererek birçok işlem gerçekleştirebilecek.

Gelişmiş yapay zeka teknolojili telefonlar

Essential Product ve Android işletim sisteminin kurucu isimlerinden olan CEO, Andy Rubin tarafından “bizim sanal versiyonumuz” olarak nitelendirilen hayali bir telefonundan bahsedilmişti. Rubin yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirmişti: “Siz hayatınızın keyfini sürerken, mesajlarla bölünen o akşam yemeğini yerken telefonunuza dokunmadan telefonunuzun sizin adınıza işleri halletmesine güvenebilirsiniz,”  Şirketin Duplez adlı bir yazılımı insan seslerini taklit edebiliyor. Ayrıca bir restoran üzerinden rezevasyon gibi basit işlemleri de gerçekleştirebiliyor. Henüz geçtiğimiz günlerde tanıtılan Pixel 3 lansmanında Google, kullanıcılarını telefon üzerinden arayanların söylediklerini yazıya dökebilen bir yapay zeka asistanını tanıttığını görmüştük.

Bu asistan ayrıca telefonu açma veya numarayı engelleme gibi işlemler de gerçekleştirebiliyordu. Yapay zeka yönünde yapılan geliştirmeler yer alsada henüz o sistemlerin gerçekleştirebildikleri basit ve temel düzeyde olduğu biliniyor. Duplex adlı yazılım ise şuan için sadece “Kaç kişilik rezarvasyon yaptırmak istiyorsunuz?” veya “Restorana ne zaman geleceksiniz?” gibi basit sorulara cevap verebiliyor. Diğer yandan Siri ve Alexa gibi yapay zeka asistanları da bu kısıtlamalara sahipler. Bakalım Andy Rubin’in bu girişimi ilerleyen zamanlarda gerçekleşecek mi göreceğiz.