Reddit SSL Korumalı Sürüme Geçiyor!


Hemen hemen her konuda insanların konuşabildiği ve görüşlerini belirtebildiği başlıkların yer aldığı Reddit, 29 Hazirandan itibaren tüm sayfalarını SSL şifreleme ile sunacağını bildirdi.

Şu anda https://www.reddit.com adresi üzerinden erişilebilen Reddit resmi sayfasında yapılan değişiklik ile birlikte tüm bağlantılar sitenin SSL korumalı yeni sayfasına yönlendirilecek.

İfade özgürlüğünün en üst noktada oluşuyla bilinen Reddit'in almış olduğu güvenlik önlemi kullanıcılar ile gerçekleştirilen bütün iletişimin gizli tutulmasını sağlayacak. Yani ağ yöneticilerinin de kullanıcı bilgilerine ve yapılan iletişime ulaşmaları engellenmiş oluyor. 

Kısa zaman önce aralarında Wikipedia gibi geniş kullanıcı kitlesine sahip bir çok site SSL şifrelemeye geçiş yaparak kötü amaçlı saldırganlara karşı güvenlik önlemleri almıştı.   Söz konusu şifreleme, Reddit gibi takma isimlerin kullanıldığı bir site için büyük önem taşıyor.

SSL şifrelemeye geçen sitelere yapılan yönlendirme de söz konusu yöntem değişikliğinin yapılmasının faktörleri arasında sayılıyor. Örneğin Google, arama sayfasında SSL şifrelemeyi kullanan siteleri ilk sıralarda gösteriyor. Bu da sitelerin güvenli bağlantıya teşvikini gösteriyor.