Oppo F3 Plus'ta Çift Ön Kamera Olacak


Akıllı telefonlarımızdaki kameraların kaliteleri artmaya devam ettikçe birçok kullanıcı fotoğraf makinasına gerek kalmıyor. Öyle ki fotoğrafları daha çok Instagram gibi sosyal medya mecralarında paylaştıkları için telefon kamera kalitesi oldukça yeterli oluyor. Ancak son zamanlardaki amiral gemisi cihazlar kamera anlamında oldukça büyük bir adım atladı. Öyle ki tek kameradan çift arka kameralı cihazlar dahi piyasada gördük. Buna örnek olarak ilk önce Huawei markasını daha sonra ise Apple'ın iPhone 7 Plus modelini örnek gösterebiliriz. Her ne kadar arka kameraların kalitesi üst seviye olsada ön kameralar hala kalite bazında arka kameralara yaklaşamadı.

Bu noktada ön kameraların kaliteleride yavaş yavaş artmaya başlıyor. LG tarafında V10 modelinde çift ön kameralı bir sensör görmüştük ve bu sayede farklı açılarda fotoğraf çekmek mümkün oluyordu. Şimdi ise akıllı telefon üreticisi olan Oppo, F3 Plus isimli yeni bir modelinde çift ön kamera kullanacak. F3 Plus modelli yanında F3 isimli daha küçük ekranlı bir model daha gelecek. 23 Mart tarihi itibariyle duyurulan bu akıllı telefonların tanıtım sayfasında bazı sızıntılar gün yüzüne çıktı.

Oppo'nun tanıtım sayfası kapsamında F3 ve F3 Plus modeline ait bazı teknik detaylar gözüktü. Bu iki cihazın ön yüzeyine baktığımızda iki adet biri 16 diğeri 8 megapiksel çözünürlüğe sahip çift kamera bulunacak. Bu çift kamera yeni bir video sisteminede yol açmış olacak. Ancak bu çift ön kamera iPhone 7 Plus'ın arka kamerasında gördüğümüz sistem ile beraber bir derinlik etkisi yaratmayacak. Bu iki kamera farklı görüş açısı ve kamera açılarına sahip olacak.

Oppo F3 Plus modeli ilk çift ön kameralı telefon değil. Daha önce Lenovo 2015 yılında çıkarttığı Vibe S1 modeline yerleştirmişti. Bu yeni Oppo F3 Plus modelinin ilk önce Çin'de daha sonra Hindistan üzerinde piyasaya çıkacağı belirtiliyor.