Nvidia GeForce GTX 1180, Gamescom'da tanıtılabilir!


Nvidia GeForce GTX 1180, Gamescom etkinliğinde tanıtılabilir. Gelecek ay Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenecek olan Gamescom, GeForce etkinliği düzenleyebilir. 20 Ağustos'da gerçekleşecek olan bu etkinlikte Nvidia'nın bazı katılımcılara hediyeleri olacak. Yeni çıkaracağı ekran kartı 1180'in bu etkinlikte tanıtılacağı düşünülüyor.

Nvidia GeForce GTX 1180

Nvidia, GTX 1080'den sonra gelecek olan ekran kartını duyurdu. GTX 1180'in ne zaman çıkacağı bilinmese de Almanya'da düzenlenecek etkinlikte tanıtılacağı düşünülüyor. Gamescom, Nvidia için düzenleyeceği bu etkinlikte tanıtılması beklenen yeni ekran kartı 1180 3,584 CUDA çekirdeğine, 1.6 - 1.8 GHz frekans hızına sahip olacak. 16GB kapasiteli GDDR6 belleğe sahip olacak olan bu ekran kartı yeni ve güncel oyunları 4K çözünürlükte ve 144Hz yenileme hızıyla oynatabilecek. Yeni 4K ve 144Hz monitör almayı düşünenler için bu ekran kartı onlara ilaç gibi gelecektir. Yüksek grafikli ve akıcı oyunlar oynayabilmek için böyle bir ekran kartı gerekiyor.

GTX 1180'deki farklı özellikler neler?

16GB kapasiteye sahip olacak olan bu ekran kartı hem frekans hızıyla hemde sahip olduğu çekirdekle diğer ekran kartlarının önüne geçiyor. 4K çözünürlüğü ve 144Hz yenileme hızını destekleyen bu ekran kartı oyuncular için bulunmaz bir nimet. Ultra yüksek grafiklerle ve akıcı bir şekilde oyunlar oynayabileceğiz. Bildiğimiz üzere monitörün yenileme hızı oyuncular için son dönemlerde oldukça tartışılan bir şey haline geldi. 144Hz tazeleme hızıyla bir tık daha iyi oynayabilme daha erken refleks gösterebilmelerine olanak sağlayan bu monitörler oyuncuların vazgeçilmezi haline geliyor. Tabi 144Hz alabilmek için 144FPS ve ya daha üzeri bir FPS'e sahip olmanız gerekiyor. 1920x1080 çözünürlükte ve ya daha düşük bir çözünürlükte 144FPS alabilen oyuncular, 4K'ya geldiği zaman en yüksek ekran kartı bile 70-80FPS verebiliyor. Nvidia'nın yeni çıkaracağı bu ekran kartı 4K çözünürlüğü destekleyecek ve 144FPS'e ulaştırarak monitörlerde gerçek performansı sağlayacak.

Tüm bu özellikler düşünüldüğünde oyuncular muhteşem grafiklerle oyunları oynayabilecek. 4K çözünürlükte yüksek renk kalitesiyle oynayacakları oyunlar birçok oyuncuya olağanüstü bir zevk verecektir. Ekran kartının tanıtılmasının ve çıkmasının tam olarak zamanı bilinmese de Gamescom'un bu etkinliğinde tanıtılacağını düşünüyoruz.