Minecraft Earth bazı Android cihazlardan desteğini çekiyor


Minecraft'ın yan oyunlarından birisi olan Minecraft Earth'ün, Ağustos ayı itibari ile belirli 32 bit Android cihazlarda çalışmayacağı açıklandı. Cihazlar arasında Google. Huawei, Xiaomi ve Samsung'un ürünleri de bulunuyor.

Mojang Studios tarafından geliştirilen ve Xbox Games Studios tarafından yayınlanan artırılmış gerçeklik (AR) oyunu Minecraft Earth, 1 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere belirli 32 bit Android cihazlar ile artık uyumlu olmayacak. Sebebi ile ilgili olarak bir açıklama yapılmazken Minecraft'ın resmi internet sitesinde, oyun içinde yapılan alışverişlerin hepsinin, durumdan etkilenen oyunculara iade edileceği açıklandı.

Desteklerin kesilmesi sonrası etkilenen oyuncular, Minecraft Earth'ü uyumlu bir cihazda oynama kararı alırlarsa oyundaki ilerlemeleri ve sahip oldukları eşyaların listesi kendi hesaplarına bağlı kalacak. Minecraft Earth oynamak istiyorsanız eğer AR desteğini barındıran ve aşağıda listelediğimiz cihazların dışında bir cihaza ihtiyacınız var.

Cihazların AR desteği olup olmadığını bilmiyorsanız eğer hem iOS hem de Android cihazların bulunduğu AR destekli telefon listesini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.