Mate 20 Pro Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu


Çinli telefon üreticisi Huawei’nin yeni amiral gemisi olan Mate 20 Pro modelini resmi olarak 16 Ekim tarihinde Londra’da gerçekleşecek olan etkinlik ile beraber göreceğiz. Bugüne kadar birçok teknik detay bilgisi sızdırılan cihazın şimdi ise fiyat bilgi dahil diğer detayları da ortaya çıktı. Bu yeni cihaz piyasada yer alan Apple’ın ve diğer markaların yeni amiral gemilerine rakip olarak gelecek. Model oldukça üst seviye özelliklere sahip olurken şimdi ise fiyat bilgisine dair detayları da görmüş olduk. Buna göre Huawei Mate 20 Pro serisi için yapılan son sızıntı bilgisi ile beraber cihazın İngiltere için satış rakamı ortaya çıkıyor. İngiltere satış rakamı ise telefonun ortalama satış rakamlarını da ortaya çıkartmış oluyor.

Huawei Mate 20 Pro Fiyat Bilgisi

Bu söz konusu sızıntı kapsamında 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolamalı Mate 20 Pro modelinin 899 sterlin fiyat etiketi ile satışa çıkacağı gözüküyor. Bu rakam ise 1025 Euro gibi bir rakama denk geliyor diyebiliriz. Diğer bir detaya göre ise 8 GB RAM’li bir versiyonun da bulunması bekleniyor. Ayrıca bu modelde ise 256 ve 512 GB iki farklı dahili depolamalı Mate 20 Pro modelini görebiliriz. Cihazın diğer donanım özelliklerine gelecek olursak dünyanın ilk 7 nm üretim işlemcileri arasında yer alan Kirin 980 modeli bu seriye güç verecek. Cihazda 6.9 inçlik AMOLED bir ekran yer alırken bu ekran 1440 x 3120 piksellik çözünürlük sunacak.

24 megapiksellik ön kameraya sahip olacak modelde 3D yüz tanıma sistemi de bulunması bekleniyor. Cihazın arka yüzeyinde ise 40 + 20 + 8 megapiksel olarak üçlü kamera sistemini göreceğiz. 40 megapiksellik lens ana kamera olurken F1.8 diyafram değeri sunacak. İkinci 20 megapiksellik kamera F2.4 diyafram değerine sahip olurken 8 megapiksellik lens ise geniş açı sunacak. Bu model IP68 sertifikasına sahip olacakken ayrıca EMUI 9.0 arayüzü ile beraber Android 9.0 Pie işletim sistemine sahip olarak gelecek.