Mac Güvenliğini Artırmak İçin 10 Basit İpucu


Kaspersky Güvenlik Ağı verilerinden aldığımız bilgilere göre Mac OS X bilgisayar sahipleri bir yıl içinde internet üzerindeki zararlı yazılımlarla en az 10 defa kaşılaşabiliyor. Bazı basit ipuçlarını bilmek, cihaz güvenliği açısından son derece faydalı olabilir.

Zararlı bir yazılımın Mac OS X cihaza bulaşma ihtimalini hesaplayan Kaspersy Lab uzmanları dikkat çekici sonuçları gözler önüne serdi. Buna göre; Mac kullanıcılarının zararlı yazılımlarla karşılaşma olasılığı Ağustos ayında yüzde 3 iken, Windows kullanıcılarının karşılaşma olasılıkları ise yüzde 21 olarak açıklandı.

2014 yılının ilk 8 ayında Kaspersky Lab, Mac cihazlara karşı gerçekleştirilen 1000 farklı saldırıyı tespit ettiği gibi şu an Kaspersky Lab'ın koleksiyonunda 1800 zararlı Mac OS X dosya örneği yer alıyor.

Bu zararlı dosya örnekleri arasından en göze çarpanı ise, siber suçluların Mac sistemine uzaktan erişim sağlamak için ek işlevler sunan ve sistem sahibinin kişiler listesinde bulunarak potansiyel kurbanların bilgilerini çalan Callme adlı arka kapı.

Bu tür tehditlerin önüne geçmek ve Mac cihazların güvenliğini artırmak için bilmeniz gereken 10 basit ipucu şöyle;

1. Günlük etkinlikler için yönetici dışı bir hesap oluşturun.

2. Bir sandbox ve hızla giderilen güvenlik sorunlarının ayrıntılı bir izleme kaydını içeren bir web tarayıcısı kullanın.

3. Bağımsız bir Flash Player yükleyin.

4. Makinenizden Java'yı kaldırın.

5. ''Yazılım Güncellemeyi'' çalıştırın ve güncellemeler kullanılabilir oldukça makinenizi yamayın.

6. Kimlik avı saldırılarıyla baş etmenize yardımcı olacak bir parola yöneticisi kullanın.

7. Gerekmiyorsa IPv6, AirPort ve Bluetooth'u devre dışı bırakın.

8. Tam disk şifrelemeyi etkinleştirin.

9. Adobe Reader'ı en yeni sürümüne yükseltin.

10. İyi bir güvenlik çözümü yükleyin.