iPhone Aşırı Isınma Sorunları ve Çözümleri


Akıllı telefonlar cep yakan fiyatları ile ve üst seviye donanımsal özellikleri ile oldukça işlevsel haller almaya başladı. Tasarım anlamında incelen modellerde bazı zamanlarda ısınma sorunları oluşuyor. Buna örnek olarak iPhone cihazları oldukça ince gövdeye sahip olsada sığdırılan tüm donanımsal parçalar bir süre kullanımdan sonra ısınıyor ve bu ısı kullanıcıya yansıyabiliyor. Özellikle ülkemizde yaz aylarında iPhone kullanıcılarının aşırı ısınma şikayetleride bir hayli artıyor. Bu içeriğimizde sizlere iPhone ısınma sorunlarına çözüm olabilecek bazı yöntemlerden bahsedeceğiz.

iPhone Aşırı Isınma Sorunları ve Çözümleri

Isınma sorunları kullanıcıları rahatsız ettiği gibi bazen hayati sorunlara da yol açabiliyor. Buna örnek olarak Samsung firmasının Galaxy Note 7 modellerindeki lityum iyon bataryalarda yaşanan patlama sorununu gösterebiliriz. Özellikle çıkarılamayan bataryalar bu konuda daha fazla risk oluşturabiliyor.

iPhone Aşırı Isınma Sebepleri

Cihazda bulunan donanım parçaların en hızlı bir şekilde ısınmasına neden olan bazı faktörler bulunuyor. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

iPhone gövdeleri özel tasarım olduğundan dolayı metal kapaklar ısıyı uzaklaştırabiliyor. Ancak aşırı sıcak ortamlarda yazın araba içi gibi yerlerde bu ısı cihazdan dışarı atılamaz ve aşırı ısınmaya sebebiyet verilir. Ayrıca aşırı sıcak günlerde kalın kılıflar ile telefonları cepte taşımak içerisinde aktif uygulama olmasa bile ısınmalara neden olabilir.

iPhone Aşırı Isınma Çözümleri

Isınma sorunlarına çözüm olabilecek bazı durumlardan bahsettik. Eğer cihazınızda çok sık bir şekilde ısınma sorunları meydana geliyor ise donanımsal bir arıza yada yazılımsal bir sorun olabilir.