iPhone 6'nın Özellikleri Belli Oldu


iPhone kullanıcılarının merakla beklediği ve akıllı telefon ile Tablet cihaz arasında bir büyüklüğe sahip olan yeni Phablet segmentindeki iPhone 6'nın özellikleri belli oldu.

KGI securities şirketinin analistlerinden Ming-Chi Kuo'nun güvenilir kaynaklardan edindiğini açıkladığı rapora göre iPhone 6, 4.7 inch büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağı gibi 1 GB RAM ve Apple A8 işlemciye sahip olacağını belirtiyor.

Yeni bir tasarıma da sahip olacak olan iPhone 6 daha ince bir kalınlığa ve ekran çevresinde bulunan çerçevenin de eskiye oranla yüzde 10 ile yüzde 20 arasında daha ince olacağını açıkladı. Bu sayede de iPhone 6 tek elle kolay bir şekilde kullanılabilecek.

Bunun yanı sıra 1920 x 1080 ekran çözünürlüğü ve 5.5 inch Phablet'ten de söz eden Ming-Chi Kuo, iPhone 6 Phablet'in bataryasının da iPhone 5'e göre yüzde 50 ile 70 oranında daha büyük olacağını sözlerine ekledi.

Ayrıca iPhone 6 ve Phablet'te güç, uyku modu gibi seçeneklerinde bulunacağını iddia eden Ming-Chi Kuo, iPhone 6'nın bu yılın 3'ncü çeyreğinde, Phablet'in ise 4'ncü çeyreğinde piyasaya çıkacağını sözlerine ekledi.