İnternetsiz WhatsApp Nasıl Kullanılır?


Tüm akıllı telefon kullanıcılarının severek kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp Messenger rehberlerimiz ile devam ediyoruz. WhatsApp uygulaması bildiğiniz üzere kullanabilmek için internet bağlantısı gerektiriyor. Bu noktada ya Wifi bağlı bir ortamda yada mobil paketinizin olması gerekiyor. Ancak WhatsApp'ın son güncellemesi ile beraber Wifi yada Hücresel veri yani mobil bağlantı paketiniz olmadığı zamanlarda bile mesajlar gönderilebilir hale gelmiş durumda. Mesajlarınız aktif internet bağlantısı gelene kadar mesajlarınız uygulamada kalıyor ve internet geldiği zaman mesajınız karşı tarafa gönderiliyor.

Bizde sizlere bu içeriğimizde internetsiz WhatsApp kullanabilmek için yapacağınız bazı ayar değişikliklerinden bahsedeceğiz. Bu ayarlar sonucunda sadece Android WhatsApp uygulamasında internetsiz bir şekilde WhatsApp'ı kullanabileceksiniz.

-       İsim: WhatsApp APN: internet Proxy: 127.0.0.01 Bağlantı noktası: 8080

Tüm bu işlemleri uygulayıp ayarlarınızı kaydettikten sonra artık WhatsApp'ı internetsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. iOS cephesinde böyle bir imkan olmadığı için ve iOS'ta yer alan ayarlar bölümüde kısıtlı olduğundan ötürü Proxy ve Port değişimi gibi ibareler ile oynamak mümkün olmuyor. Bu işlemler sonrasında telefonunuz 4G bağlantısında kalıyor ancak GSM şirketi internet harcamanızı size yansıtmıyor. Tekrardan normal ayarlara döndüğünüzde ise internet kullanımlarınız sizlere yansıtılacaktır.