Instagram DM Özel Mesaj Grubu Nasıl Oluşturulur?


Popüler sosyal medya platformu olan Instagram son zamanlarda yaptığı yenilikler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Şimdi ise sizlere bu rehber içeriğimizde özel mesaj grubu oluşturmanız için yapmanız gereken adımlardan bahsedeceğiz. Instagram üzerinden insanlar mesajlaşmak için DM yani Direct Mesage özelliğini kullanıyorlar. Bu özellik ile sizi takip eden kullanıcılar ile iletişime geçmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca DM yolu ile sizi takip etmeyen kullanıcılara dahi mesaj göndermeniz mümkün olacaktır. Yine Instagram'ın bir süre önce getirdiği yok olan fotoğraflar özelliği ile DM üzerinden bu fotoğrafları göndermek mümkün olabiliyor.

Uygulamanın mesajlaşma mantığında ise iki kullanıcı birbirini takip ederler ise bir sohbet başlatabiliyorlar. Doğrudan mesajlaşma gerçekleşebilirken bizde sizlere bu içeriğimizde Instagram DM / özel mesaj grubu nasıl oluşturabileceğinize bakacağız.

Instagram Özel Mesaj Grubu Oluşturmak

Instagram üzerinden özel mesaj grubu oluşturmak için ilk olarak Instagram uygulamanızı açın. Sağ üstte yer alan kağıt uçak simgesine basın ve DM mesajlarınızın olduğu ekrana ulaşın. Burada bir mesaj grubu oluşturmanız için herhangi bir seçenek yer almıyor. Ancak mesaj atacağınız zaman kullanıcı bölümünden birden fazla isim seçtiğiniz zaman Instagram sistemi otomatik olarak göndereceğiniz mesaj için bir DM grubu oluşturuyor. Gruba isim vererek mesaj yada fotoğraf içeriğinizi gönderebilirsiniz.

Instagram'da grup DM mesajı atabildiğiniz gibi tıpkı Snapchat'de olduğu gibi hikayenizi de bir grup olarak paylaşabiliyorsunuz. Kamera simgesine bastığınızda fotoğrafı çekip devam dediğinizde ya kendi hikayeniz bölümünde yada aşağıdan isim seçerek çektiğiniz görüntüyü ortak bir grup olarak paylaşabiliyorsunuz.