Huawei Mate 9 Root ve TWRP Recovery Yüklemek


Android cihazların gelişmesi cihaz üzerlerinde yapılan çeşitli yazılımsal faaliyetlerinde artmasına sebebiyet verdi. Daha eskiden Android bir cihaza Root atmak demek o cihazın garantisinin devre dışı kalacağı gibi çeşitli sorunlarında çıkacağı hakkında kullanıcılar uyarılırdı. Şimdi ise artık Root işleminin bilinci tüm kullanıcılarda bulunduğu için artık Root erişimi sayesinde Android dosyalarının en detaylı bölümlerine erişim sağlanıyor. Artık bir Root işlemi ile beraber Android cihazda performans arttırmaktan çeşitli modlar ile beraber telefonda modifkasyonlar yapabiliyoruz.

Root işlemi bilindiği üzere cihazın garantisini bitiren faktörlerden birisi olarak bilinmekte. Ancak Stok arayüze geri dönerek bu garanti kapsamına tekrar girmek çeşitli yöntemler ile mümkün oluyor. Bu noktada Huawei'nin Mate 9 modeline Root ve TWRP Recovery yüklemek için gerekli yöntemlerden bahsedeceğiz.

Huawei Mate 9 Root ve TWRP Recovery Yüklemek

İlk olarak Settings > About Phone > Build Number (Ayarlar > Telefon Hakkında > Sürüm Numarası) adımlarını izleyerek sürüm numarası bölümüne üst üste 7 kez dokunun ve Geliştirici Seçenekleri bölümünü aktif edin. Ayrıca bu seçenekten USB Debugging ve OEM unlockiing seçeneklerinide etkinleştirmek zorundasınız.

TWRP Recovery Kurma ve Root Erişimi Sağlama

İlk olarak gerekli olan SuperSU ve TWRP Recovery yazılımlarını indirin. TWRP imajını indirdikten sonra TWRP imaj dosyasını yeniden recovery.img şeklinde isimlendirin. Bu adlandırma sonrasında bu dosyayı ADB & Fastboot dosyaları ile beraber aynı klasöre kopyalayın.