HTC, Kripto para yatırımcılarına özel telefonunu tanıtacak


Akıllı telefon piyasası için Ekim ayı, en yoğun dönemlerden birisidir. Şimdiye kadar birbirinden iddialı amiral gemileri tüketicilere tanıtıldı bile. İlerleyen  zamanlarda ise Xiaomi Mi Mix 3 ve OnePlus 6T de Ekim ayında tanıtılan amiral gemileri arasında yerlerini alacak.

HTC, Kripto para yatırımcılarına özel telefonunu tanıtacak

Ekim ayı yalnızca amiral gemileri için değil, üst ve orta segment için de oldukça yoğun geçiyor. Orta-üst segmentin en iddialı cihazlarından birisi olacak olan Nokia 7.1 Plus ve Samsung Galaxy A9 tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Ayrıca iPhone XR'da Ekim ayının sonlarında piyasaya çıkmış olacak. Neredeyse tüm akıllı telefon üreticilerinin yeni akıllı telefon haberlerini aldık. Bu konuda HTC, son birkaç yıldır bu piyasadaki düşüşleriyle dikkat çekiyor. Şirket tanıttığı amiral gemileri ile bu listedeki sıçramayı bir türlü gerçekleştiremedi. Bu nedenle tüketicilerin dikkatini çekecek daha farklı bir telefon üzerinde çalışıyor. Bu telefon kendi üretimi olan ilk blok zinciri akıllı telefonu gibi. HTC Exodus olarak adlandırılan blok zinciri özel akıllı telefon, ilk kez Mayıs ayı içerisinde duyurulmuştu. Yeni gelen bazı bilgilere göre şirket, söz konusu blok zinciri telefonunu tanıtmak için gün saymaya başladı.

Telefonun nası çalıştığını, neye benzediğini ve teknik özelliklerini bilmiyoruz. Fakat birkaç ipucu aldık diyebiliriz. Tahmin edildiği gibi cihaz, dahili bir kripto para cüzdanına sahip olacak. Ayrıca bu cihazın bağımsız uygulamaları da desteklenmesi  bekleniyor. Dolayısıyla cihaz sahipleri kendi verilerinden kendileri sorumlu olacak. Fakat cihazın Android işletim sistemi ile gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. HTC, sosyal medya üzerinden Exodus için yeni bir tanıtım videosu yayınladı. Video, cihazın teknik özellikleri hakkında çok detaylı bilgi vermese de arka kamera ve parmak izi tarayıcıları gibi günümüzün popüler teknolojilerini içerdiğini görüyoruz. Kripto para birimleri son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Fakat kripto para kazmak ve bunun üzerinde uğraşmak maalesef telefonlar üzerinden yapılamıyordu. Çünkü telefonlardaki işlemci ve ekran kartı bu durum için oldukça yetersiz geliyordu. Fakat HTC'nin bu telefonu ile bazı kripto para kasma işlemini ve kripto para üzerinde çalışma işlemini kolaylaştırabilir.