Honor Magic 3 ilk defa görüntülendi


Honor'un yakın zamanda tanıtmasını beklenen yeni amiral gemisi Honor Magic 3, kamerası ilk kez görüntülendi.

Geçtiğimiz sene akıllı telefon pazarında durgun bir dönemden geçen Honor bu yıl ardı ardına yeni akıllı telefon modellerini tanıtmaya başladı. Son günlerde sık sık sızıntı haberleriyle gündeme gelen Honor, bu kez yeni amiral gemisi modeli olan Honor Magic 3’ün kamera özellikleri ortaya çıktı.

Google yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyuruldu

Dün Weibio üzerinden yayımlanan bir fotoğraf Honor’un yeni amiral gemisinin kamerasını ortaya çıkardı. Yayımlanan fotoğraf çok bulanık olduğundan kamera sisteminin özelliklerini bilmek çok zor olsa da kameranın üstünde yer alan “100X” ibaresinden cihazın 100X dijital zum destekleneceği kesinleşmiş oldu. Cihazın arka panel tasarımına baktığımızda ise Honor’un, Huawei Mate 40 tarzında bir model tanıtmak üzere olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak şirketin pazarlama noktasında attığı adımlar bazı teknoloji analistlerini şüpheye düşürüyor. Geçtiğimiz sene ABD ambargolarından sıyırılabilmek için Honor, Huawei çatısı altından ayrılmıştı. Ancak yine de ABD hükümeti tarafından sevilen markalardan biri olmadı. ABD yönetimi Honor’u hala kullanıcı bilgilerini hükümete sağlayarak istihbarata yardım ettiğini düşünüyor. Bu nedenle Honor’un Huawei’den ayrılması aslında pek işe yaramadı.

Yine de akıllı telefon piyasasındaki çalışmalarından vazgeçmeyen şirket güvenilir bir marka olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. Bu ara sık sık yeni telefon modelleriyle gündeme gelen şirket yakın bir zamanda Honor Magic 3’ü kullanıcılarla buluşturacak. Ayrıca cihazın HarmonyOS 2 işletim sistemi seçeneğine sahip olacağı da geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Huawei’nin geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemi henüz çok yeni olsa da ikinci versiyonuyla hem geliştiricilerden, hem de kullanıcıların beğenisini kazandı. Honor ve Huawei artık ayrı şirketler olsa da eskiden gelen bağ ile hareket ettiklerinden olası bir ambargo durumunda HarmonyOS işletim sistemi Honor’unda bir kurtarıcısı olacak gibi görünüyor.