HBO Max iOS ve Android cihazlar için Avrupa'da kullanıma sunuldu


Game of Thrones, Westworld ve The Sopranos gibi pek çok başarılı dizinin yayımcısı HBO, yeni dijital yayın platformu HBO Max’i yayınladı.

Netflix’le birlikte hayatımıza dahil olan streaming yayın pazarındaki rekabet her sene yıl daha da kızışıyor. Apple ve Disney’den sonra HBO da HBO Max’la rekabete dahil oldu. Bir süre önce kendi yayım platformu üzerinde çalışmaya başladığı bilinen ABD’nin önde gelen kanalı yeni online dizi ve film izleme platformu HBO Max’i bugün itibariyle kullanıma sundu.

HBO Max rekabete dahil oldu

Yeni platform hakkında ilk akla düşen soru ise “HBO Go ve HBO Now'dan farkı ne?” oldu. Kısaca özetlemek gerekiyor HBO Go, hareket halindeyken HBO aboneliğinize erişmenizi sağlarken, Now size HBO'yu kablosuz olarak kullanabilme imkanı sunuyor kullanmanıza imkan tanıyor.

Bugün itibarıyla yayın hayatına başlayan Max ise tüm HBO servisini, orijinal içerikleri, lisanslı filmleri ve diğer TV kanallarına ait dizilere kütüphanesinde bulunduruyor. Konuyla ilgili lansman sırasında açıklama yapan şirket HBO Max'te “10.000 saatlik premium içerik” olduğunu dile getirdi. Kullanıcıların tek bir hesapta ek korumaya sahip çocuk hesapları da oluşturabileceği HBO Max toplamda beş izleyici profilini destekliyor. Android TV, Chromecast iOS ve Android, dahil neredeyse her platform için yayınlanmış olan platforma YouTube TV üzerinden de abone olmak mümkün.

Netflix'e yeni rakip: HBO Max

Hali hazırda HBO ve HBO Now abonesi olan kullanıcılar ise HBO Max'ten ücretsiz bir şekilde faydalanabilecekler. AT&T hizmetlerine sahip kullanıcılarında ücretsiz olarak faydalanabileceği HBO Max tüm kullanıcılarına 7 günlük bir deneme sürümü sunuyor.

Bu sürenin sonra platformdan memnun kalan kullanıcılar ise aylık 14,99 dolar karşılığında HBO Max’ın kütüphanesinde bulunan içerikleri izlemeye devam edebiliyor. Geniş film yelpazesiyle kullanıcılarını bir hayli memnun edeceğe benzeyen platformun Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.