Google'ın 1.93 milyar dolar yatırım yapacağı habercilik projelerinde Türkiye'de var!


ABD merkezli arama devi Google, dijitalleşmeye verdiği desteği sürdürmeye devam ediyor. Şirket geçtiğimiz senenin haziran ayında düzenlemiş olduğu girişime başvuran projeler arasından kazananları açıkladı. 1.93 milyon dolarlık fon desteğinden faydalanacak olan şirketler arasında ülkemizden de bir şirket bulunuyor.

İnternet erişiminin yaygın bir hale gelmesiyle birlikte birçok alanda dijitalleşme yaşanmaya başlandı. Dijital dünyaya adım atan alanlardan bir tanesi de habercilik alanı ve  birçok farklı disiplinde olduğu gibi Google’ın bu alanda da bir girişimi bulunuyor: Google News Initiative (GNI) Innovation Challenge.

Google, bu alanda geçen senenin haziran ayında Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Innovation Challenge’ı düzenlemiş ve 35 ülkeden 527 uygulama toplamıştı. Yazılım sektörünün dev ismi, yayınlamış olduğu blog yazısında bu projelerin sıkı bir şekilde incelendiğini, görüşmeler gerçekleştirildiğini ve jüri tarafından verilen kararla birlikte 13 ülke içerisinden seçilen 21 projeye, 1.93 milyon dolarlık fon desteği verileceğini açıkladı.

Fon desteği kazanan projeler:

Arama devi, kazanan projeleri belirlerken dört kritere önem verdiklerini belirtti. Google, bu kriterleri ise etki, uygulanabilirlik, yenilik ve parlak fikir olarak açıkladı. Fon desteğini almaya hak kazanacak olan projeler, bu dört kriterin hepsini karşılamayı başarabilenler oldu. İşte kazanan projelerden bazıları: