Google'dan android destekli hoparlör geliyor


Teknoloji devi Google , geniş ürün yelpazesine bir yenisini daha eklemeyi planlıyor. Bu bağlamda , Google JBL ile yaptığı ortaklıkla standart müzik sistemi üretecek. Oluşacak ortaklıkla gelecek yeni ürüne JBL link Bar adı verilirken bu hoparlör Google Asistan' ı da destekleyecek. Oturma odası için özel olarak tasarlanan JBL Link Bar , müzik çalar olmasının yanında aynı zamanda da Android TV' yi çalıştıracak. Google' nin teknolojik sistemlerine entegre edilecek hoparlör , Google Asistan ile sesli komut verilerek yönlendirilebilecek.

Google yaptığı bu anlaşma ile diğer alanlarda da söz sahibi olmak istediğini açıkça belli ediyor. Ev tipi eğlence ürünleri için kullanışlı bir ürün ortaya çıkaran iki şirket , bunun yanında Sonos' un çıkaracağı yeni Alexa destekli ürüne de rakip oldu. JLB ürününe benzer olan yeni ürün Sonos' un 6 Haziranda piyasaya sürülmesi planlanırken ürün hakkındaki detaylı bilgiler de FCC dokümanlarında yer almıştı.

Asistan hoparlör yolda

Sonos' un piyasaya sürülecek yeni ürünü Alexa entegrasyonu ile birlikte doğrudan HDMI bağlantısı özellikleri ile kullanıcıların dikkatini üzerine çekiyor. Yeni Sonos soundbar TV' yi doğrudan yönetebilirken aynı zamanda sesli komut özelliğini de aktif edebilecek. Google yeni ürünü ile Sonos rekabetini ortaya çıkarsa da  , JBL yanında bazı şirketlerle de ortaklık bağlantılarına geçmiş durumda. Google ürününü tanımlarken şu açıklamalarda bulundu :" Tamamen Asistan odaklı bir hoparlör ve Android TV deneyimi sunan hibrit cihaz serilerinden ilki."