Google yanlıkşlıkla Google Pixel 3'ün görsellerini yayınlamış olabilir


Bilindiği üzere birkaç ay önce piyasaya sürülen geliştirici önizlemesinde  Android P ortaya çıktı, pek çok kişi Pixel 3'ün Apple'ın iPhone X tasarımını kopyaladığını düşünüyordu. Pek çoklarının teorisi Google'ın üçüncü parti Android cihazlar için Android P'de çentik desteği eklememesi ve aynı zamanda Apple'ın çentiğini iPhone X'den taklit eden akıllı telefonlar çıkarmayı planlamasıydı. Android P'de çentiği bünyesine alarak, Google görünüşe göre Pixel 3 serisi telefonların hepsi iPhone X'e benzeyen tüm ekranlı bir tasarıma sahip olacak. Ve Pixel 3'ün çentiğinin bir şekilde gizlendiğini gösteren bir kanıt bile bulunuyor.

Geçen hafta Google, Android'e gelen yeni iPhone X benzeri hareketler de dahil olmak üzere I / O 2018'deki yeni Android güncellemesi hakkında daha ayrıntılı bilgi verdikten sonra Android P public beta sürümünü yayınladı. Bu, beta'nın potansiyel Pixel 3 tasarımına işaret eden bir ayrıntı içerdiğini ortaya koyuyor. Android Polisi açıkladığı gibi, Android P, bir Pixel 3 çentiğinin işe yaradığını ima eden yeni bir bildirim sunma yöntemi getiriyor. Bütün bunlar Google'ın kendi telefonunu piyasaya sürmeden önceki yaptığı hazırlıklar gibi görünüyor.

Ekranın solunda en fazla dört bildirim alınabiliyor. Ekranın sol ve sağ tarafları arasında kalan boşluk herhangi bir içerik almıyor. Pixel 3 ve Pixel 3 XL'de çentiğin bulunduğu yer muhtemelen burası.

Google, Pixel 3 telefonlarının tasarımını hesaba katmak için Android P'deki bu UI sınırlamalarını kodlamış olabilir. Pixel 3'ün zaten var olduğunu ve Google'ın zaten aktif bir şekilde test ettiği biliniyor. Ve görünüşünden Pixel 3'ün çentiği diğerlerinden daha önemli olabilir. 

Google'ın yaklaşan Pixel 3 ve Pixel 3 XL akıllı telefonlarının, Android telefon üreticilerinin yayınladığı tüm iPhone X kopyalarından daha farklı ve yeni bir şeyle geleceğini umanlar için kötü bir haber olabilir. Şayet Google tıpkı İPhone X'deki şeyleri telefona entegre etmiş gibi görünüyor.