Google Play Store'a Haftanın Ücretsiz Uygulaması Bölümü Eklendi


Google'ın mobil işletim sistemi olan Android platformlar için sunduğu uygulama ve mobil indirme mağazası Google Play Store adı altında birçok ücretli uygulamanın bulunduğu gibi ücretsiz içeriklerde bulunuyor. Fakat bazı zamanlar bu ücretsiz oyunların kalitesiz olduğu ve hatta içeriğinin yanıltıcı olduğu hakkında eleştiriler gelmiyor değil. Google ise kaliteli bir yapıma sahip ücretsiz oyunları daha ön plana çıkarmak adına Google Play Store bölümüne yeni bir alan ekliyor. Özel bir bölümde sunulacak olan bazı ücretsiz uygulamalar o bölümde her hafta farklı bir oyun yada uygulama yayınlanacak.

Özel alana konulacak olan uygulama yada oyun her hafta değiştirilecek. Haftanın ücretsiz uygulaması olarak da adlandırabileceğimiz bu bölümü aslında App Store'dan tanıyoruz diyebiliriz. Öyle ki Apple'ın çevrimiçi uygulama mağazası olan App Store'da bu özel bölüm bir süredir aktif bir şekilde bulunuyordu. Google ise Apple'a göre yaptığı bu yeni özel alanda ücretsiz uygulamalarını öne çıkarmaya başlayacak.

Söz konusu olan bu özel alanı şuan için tüm Google Play Store kullanıcılar göremiyor. Bazı kitle Android kullanıcıları ise şimdiden bu özel alanı görmeye başladılar. Google Haftanın Ücretsiz Uygulaması olarak adlandırdığı bu yeni alanda ilk önce Card Wars-Adventure Time isimli bir oyunu sergiliyor. Normal şartlarda 10.99 TL indirme fiyatı olan bu oyun bir hafta boyunca ücretsiz bir şekilde indirilmek üzere burada sergilenecek.

Tüm Android kullanıcılarında ise bu yeni özelliğin yakın zamandaki mağaza güncellemesi ile aktif olması bekleniyor. Sizde ara ara kontrol ederek bu özel alanın gözüküp gözükmediğini kontrol edebilirsiniz. Bakalım Google, mağaza tarafında daha ne gibi yenilikler ile kullanıcıların karşısına çıkacak göreceğiz.