Google Chrome'dan, interneti yavaş olanlara müjde


İnternet kullanıcılarının yaşadıkları en büyük problemlerden biri, internette gezinirken işlemlerin yavaş gerçekleşmesi. Arama motorları arasında Google Chrome'a bakıldığında hem mobilde hem de bilgisayar üzerinde en hızlı arama motorlarından biri olarak görülüyor. Google Chrome, bu anlamda kullanıcılarına en iyi deneyim sunan arama motorlarından birisi olsa da zaman zaman Chrome üzerinde de benzer problemlerle karşı karşıya kalınıyor. Bu nedenle Google, Chrome kullanıcılarını bu durumdan kurtaracak yeni özelliğini duyurdu. Ağır Sayfaları Tespit Etme ve Veri İzleme ile Yeni İndirme Konsolu isimlerini taşıyan iki yeni fonksiyon sayesinde, kullanıcıların Chrome üzerinden yaptıkları internet kullanımları, daha iyi bir hale gelecek.

Chrome, hem internetteki yavaşlığa hem de indirme problemlerine çözüm buldu

Chorme'un internetinizi yavaşlatan sayfaları keşfetme özelliği, şu anda test aşamasına sokulmuş durumda. Ağır Sayfa Sınırı ismini taşıyan bu özellik, Mac OS, Windows, Android, Chrome OS ve Linux'deki Chrome Canary uygulamalarında test ediliyor. Özellik size verileri 1MB'dan az gösteren siteleri tespit edecek ve bunun bilgisini verecek. Eğer yüklemeye çalıştığınız web sitesi ağır işliyorsa, size yüklemeyi durdurmak isteyip istemediğinizi soracak ve onaylarsanız, sayfa yükleme işlemi Chrome tarafından durdurulacak. Aynı özellik tam tersi olarak, yüksek miktarda veri indiren siteler konusunda da size uyarı verecek. Aynı şekilde karşınıza sizi bilgilendiren bir bildirim çıkacak ve yüklemeye devam edip etmek istemediğiniz sorulacak.

Chrome Canary üzerinden bir özellik daha test ediliyor. Chromium Gerrit'ten elde edilen bilgilere göre, Android üzerindeki uygulama indirilen dosyanın kaydedileceği yer, yeniden adlandırma gibi seçeneklerle ilgili, bir pop-up sayfası üzerinden size soru soruyor. Şu an henüz test aşamasında olan bu yeniliklerin, kullanıma ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.