Gmail yeni özelliği sayesinde kullanıcılarını virüslere karşı koruyacak!


Teknolojinin bir numaralı ismi Google, geçtiğimiz sene Gmail bünyesine kazandırdığı ve kullanıcılar tarafından fark edilmesi mümkün dahi olmayan özellikle güvenliği ciddi şekilde artırdı. Gmail'in yeni özelliği, maile ek olarak gelen ve virüs içeren Office dosyalarını zararsız hale getiriyor.

Bilgisayar ve verilerin güvenliğini sağlamak için her zaman bilinmeyen kişilerden gelen e-posta eklerinin açılmaması gerektiği konusunda kullanıcılar uyarılıyor. Google, geliştirmiş olduğu yeni bir derin öğrenme algoritması ile bu sorunun önüne geçmeyi başardı. 

Google'ın Gmail için geliştirmiş olduğu yeni derin öğrenme algoritması, e-posta ile birlikte herhangi bir ek gelmesi durumunda devreye giriyor. Algoritma, e-postanın ekinde yer alan Office belgesinde yer alan zararlı yazılım henüz devreye girmemişken dosyayı devre dışı bırakarak koruma sağlıyor.

Gmail'in bu yeni geliştirmiş olduğu algoritma ile ilgili olarak Google, bir blog yazısı yayınladı. Yayınlanan yazıda şu ifadeler yer aldı:

Teknolojimiz özellikle saldırıları tespit etmede yardımcı oluyor. Saldırı gibi durumlarda yeni algoritmamız, algılama oranını yüzde 150 oranında artırdı. Algoritmamız, TFX (TensorFlow Extended) ile eğitilmiş farklı bir TensorFlow derin öğrenme modeli ve her dosya türü için özel bir belge analizi kullanıyor. Belge çözümleyicileri; belgeyi ayrıştırmak, yaygın saldırı kalıplarını tanımlamak, içeriği bozmak ve özellik ayıklamadan sorumlu

 

Gmail'in algoritması, mevcut koruyucu tedbirlerle birlikte çalışma sağlıyor. Bu şekilde hem bilgisayar hem de e-posta adresi siber saldırılarak karşı güvenli tutulmaya devam edilebiliyor. 

Google, kötü amaçlı olan belgelerin Gmail kullanıcılarını hedefleyen saldırıların yüzde 58'ini oluşturduğunu ve bu sebepten belgelere karşı olarak kullanılan bu teknolojinin önemli olduğu açıklamasında bulundu. Algoritma, şimdilik yalnızca Office dosyaları üzerinde çalışıyor fakat diğer mail eklerine karşı çalışmıyor.