Galaxy Z Fold 2'nin tüm özellikleri sızdırıldı


Samsung Galaxy Z Fold 2 özellikleri ile tanışmak için sabırsızlıkla bekleyen birçok kullanıcı var. 5 Ağustos 2020 tarihinde Galaxy Note 20 ve Galaxy Z Flip ile beraber tanıtılması beklenen bu cihazın yetkinlikleri neler?

Samsung Galaxy Z Fold 2 özellikleri neler sunuyor?

Ortaya attığı iddialar ile tanınan Max Weinbach, bu modelin gelecek ay Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılamayacağını iddia etti. İddia sahibi, Galaxy Z Fold 2 için tasarlanan sistem yazılımının tamamlanmadığını söyledi.

Alınan bilgilere göre bu cihazın ekran büyüklüğü 7.7 inç olacak. Super AMOLED (Y-OCTA) bir ekran mimarisi eşliğinde üretileceği söylenen Galaxy Z Fold 2, 120 Hz ekran tazeleme özelliğine ev sahipliği yapacak.

Ultra ince cam ile korunacağı ifade edilen bu yeni cihazın 6.23 inç büyüklüğünde olan bir ekran ile üretileceği ifade edilmişti. Güney Koreli haber kaynağı ETNews, bunun doğru olmadığını açıkladı.

Katlanabilir akıllı telefon piyasasındaki yerini almayı sabırsızlıkla bekleyen Galaxy Z Fold 2 modelinde parmak izi okuyucu sisteminin ekranın altında olmayacağı ifade edildi. Parmak izi okuyucusu ekranın yan tarafında ye alacak.

Bu cihazın ön tarafında 10 megapiksel çözünürlüğüne ev sahipliği yapan bir selfie kamerası yer alacak. ETNews, bu akıllı telefonun arkasında 3 adet kameranın yer alacağını belirtiyor.  12 Megapiksel çözünürlüğünde olan geniş açılı ana kamera12 Megapiksel çözünürlüğünde olan ultra geniş açılı kamera ve 64 Megapiksel çözünürlüğünde olan telefoto kamera.

Bu kamera dizilimini Galaxy S20 cihazında da görmüştük. Samsung'un heyecanla beklenen bu yeni ürünü 15W kablosuz hızlı şarj teknolojisi ve 15W kablosuz ters şarj desteği ile donatılacak. Daha önce kendisinin 4365 mAh'lık bir batarya ve 25 W hızlı şarj eşliğinde piyasaya sürüleceği söylenmişti.

Bu üründe Snapdragon 865 Plus işlemcisi bulunabilir. 256 GB ve 512 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı seçeneği ile karşılaşmamız da mümkün.  Ayrıca bu cihazda büyük ihtimal ile 5G teknolojisi de kullanılacak.

Snapdragon 865 Plus'ta 3.1 GHz hızında çalıştırılan Kyro 585 çekirdekleri bulunuyor. Önümüzdeki günlerde Samsung cephesinden doğru olduğu söylenen bu özellikler hakkında bir açıklama gelebilir.