Facebook'ta Otomatik Video Oynatma Nasıl Kapatılır?


Facebook, geçen günlerde haber akışında paylaşılan videolar için otomatik oynatma özelliğini aktif etti. Bu durum bazılarımızın canını sıkıyor. Peki Facebook'un otomatik video oynatma özelliğini nasıl kapatacağız? Bunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Haber akışında diğer kullanıcıların paylaştıkları videoların otomatik olarak oynatılmasını, siz Play tuşuna basana kadar engelleyebilirsiniz. Bunun için basit bir ayar yapmamız gerekiyor.

Öncelikle Facebook sayfasının sağ üst kısmında bulunan 'aşağı ok' butonuna basmanız ve 'ayarlar' sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Ayarlar'a tıkladıktan sonra açılan pencerenin sol tarafında bulunan menüsüne gelerek hemen altta bulunan 'videolar' sekmesine tıklıyoruz. Karşımıza çıkan 'Video Ayarları' sayfasında 'Videoları Otomatik Oynat' yazan yerin hemen karşısındaki butona tıklıyoruz. Bu butona tıkladığımızda karşımıza 'Varsayılan', 'Açık' ve 'Kapalı' olmak üzere üç farklı seçenek çıkacak.

Bu seçenekler arasında bulunan 'Kapalı' butonuna tıklamalısınız. Bu sayede artık Facebook'ta paylaşılan videolar, siz 'Play' butonuna basmadığınız sürece otomatik olarak oynatılmayacağı gibi can sıkıcı bu durumdan da kolay bir şekilde kurtulmuş olacaksınız.

Facebook'un mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.