Facebook Video Ortalarında Reklam Gösterecek


Facebook platformundaki reklam ibarelerini geliştirmeye devam ediyor. Artık Facebook üzerinden video izleyen kullanıcılara daha fazla reklam göstermek için yeni çalışmalara başlandı. Bu reklamlardan gelecek olan geliri video sahipleri ile paylaşmak isteyen Facebook, ara reklam ismini verdiği bir formatı aktif edecek. Video içerisinde çıkacak olan bu reklam video oynarken ortada çıkacak ve video başladıktan en az 20 saniye sonra gözükecek.

Konu ile alakalı gelen ilk bilgilere göre reklam satışı ilk olarak Facebook tarafından yapılacak ve bu reklam gelirlerinin yüzde 55'lik bir kısmı yayıncılara verilecek. Bu konuda çevrimiçi reklam yayınlayan YouTube platformu ile aynı oranda gelir sağlayacak. Yani Facebook'un başlatacağı bu video reklam platformu beğenilir ve kullanılmaya başlanırsa, Facebook üzerinden video yayınlayanlar artık para kazanmaya başlayacaklar.

Facebook tarafından önceden yapılan bir açıklama ile 2016'da kullanıcılar bir günde 100 milyon saat video izliyorlar şeklinde söylendi. CEO Mark Zuckerberg ise videolardan önce reklam çıkmasını kesin olarak yasakladı. Şuan için Facebook'ta birçok video yayıncısı bulunuyor ve video dönüşü anlamında tam olarak emeklerinin karşılığını alamıyorlar. İşte bu noktada artık video üzerinden gelir sağlaması etkileşimi ve paylaşım oranlarınınıda arttıracaktır.

Ayrıca Facebook, geçitiğimiz yıl içerisinde canlı yayın videolarının ortasında da reklam gösterimini test etmişti. Ancak yeni düşünce ile haber kaynağına düşen her videonun ortasında reklam gözükmesi, hem Facebook hemde yayıncı için iyi bir gelir kaynağı olacak gibi duruyor. Facebook'dan şuan için henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Önümüzdeki aylarda konu ile alakalı detaylar gün yüzüne çıkacaktır.