Essential Firmasında İşler Kötüye Gidiyor


Android'in kurucu isimlerinden olan Andy Rubin tarafından kurulan şirket ile beraber tasarlanan Essential PH-1 modeli gün yüzüne çıkmıştı. Ancak bir süre önce telefon modellerinin dağıtıma başlamaması ve ön siparişe veren kullanıcıların hala cihazı beklediği haberleri çıkmıştı. Bu karışıklık sonrasında şirketin başkan vekili olan Brian Wallace istifasını açıkladı ve Essential tarafında işlerin biraz daha karıştığı gözüküyor. Essential firmasının Andy Rubin tarafından tasarlanmış olan Essential PH-1 modelinin kargo işlemlerinin başlamaması ile beraber şimdi ise ortak olan şirketin başkan vekili Brian Wallace'ın istifasıyla beraber işler biraz daha kötüye gitti.

Business Insider raporlarına göre şirkette yer alan iletişim departmanı Başkanı olan Andy Fouche'de istifasını açıklamıştı. Bu sebepten ötürü şirketten tek istifanın başkan vekili olmadığını dile getirebiliriz. 30 Mayıs tarihi ile tanıtımı gerçekleşen ve bir ay sonra kargolanacağı ifade edilen Essential Phone'un söz verilen tarihi de iki hafta geciktirmiş olması bu istifalar ile bir bağlantısı olup olmadığı düşünülüyor. Ancak bu iki kişinin istifasından sonraki işlerinin ne olacağı da henüz açıklanmış değil. Şirketin telefon sefkiyatına ne zaman başlayacağı da belirsizliğini koruyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanmış olan rakamlar doğrultusunda Essential firmasının bankada 300 milyon dolarlık bir bütçesi yer alıyor. Bu rakam ile beraber aslında şirketin herhangi bir finansal sıkıntıda olacağını söyleyemeyiz. Bakalım Essential cephesinde beklenen telefon sefkiyatı yakın zamanda başlayacak mı ve şirketi yöneticilerinin bu istifaları ile alakalı resmi bir açıklama yapılacak mı yakın zamanda göreceğiz.