En İyi Anti Virüs Programları


Teknolojinin hızla ilerlemesinden sonra hemen hemen tüm işlerimizi bilgisayarlar aracılığıyla halletmeye başladık. Kişisel bilgisayarların yanında kurumsal firmaların da kullandıkları bilgisayarlar için tek bir ihtiyaç vardır, o da virüs programlarıdır. İnternet üzerinden güncel işlerimizi halletmeye çalışırken ya da USB bellekler ile veri akışı sağlarken ister istemez bilgisayarlarımız virüslere ev sahipliği yapabiliyor. Özellikle son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte yazılım şirketleri de daha iyi program hizmetleri sunarak virüslere karşı cihazları daha dayanıklı hale getirmeyi başardılar. Ancak buna rağmen istenmeyen virüsler cihazınıza zarar vermesinler diye virüs programları da geliştirilmektedir. 2016 yılının virüs programlarını merak ediyorsanız, yazımızda detaylı bilgilendirmeye ulaşabilirsiniz.

Windows İşletim Sistemine Bulaşabilecek Virüsler

Windows işletim sistemi, bilgisayar denilince akla ilk gelen işletim sistemleri arasında yer alır. İnternetle ya da USB'lerle veri akışını sağlayan bilgisayarlara muhakkak virüs bulaşır. Bir de Windows 10 yerine Windows 7 kullanıyorsanız, virüs bulaşma oranı daha da artacaktır.  Her işletim sisteminin içinde kendini virüslere karşı koruyacak entegre çözümler olsa da muhakkak bir virüs programı kullanmalısınızdır.

Avast Free Antivirüs

Avast yıllardır antivirüs programları geliştirmekle tanınır. Geliştirdiği antivirüs programlarını sürekli güncel tuttuğu için bilgisayarınız virüslerden ve her türlü güvenlik tehdidinden korunur. Avast antivirüs programı kullanıcıların daha basit ve hızlı çalıştırabilecekleri şekilde tasarlandığından işlemlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Programın basitliği sizin menü içinde kaybolmanızı engeller.

AVG Antivirüs Free

Güvenlik yazılım olarak çok iyi şekilde tasarlanmış olan AVG Anti-Virüs Free kullanıcısının karşısına oldukça basit ve anlaşılır olarak çıkmaktadır. İnternet üzerinden yaptığınız indirmelerden bulaşan virüsleri ve her türlü kötü niyetli bağlantıdan sizi korur. Ücretsiz sürümü de olsa en iyi hizmeti ücretli pro sürümünde verir. Yalnız bu antivirüsün tek kusuru sesli olmasıdır.

Malwarebytes Anti- Malware

Bilgisayarınızdaki virüsleri yok etmek için tasarlanan virüs programı MalwareBytes Anti-Malware'i dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Ancak program içinde yer alan "hyper-scan" zararlı engelleme ve işlevi ve modu 14 gün sonra devre dışı kalmaktadır. Bu işlevden yararlanmak için belirli ücret karşılığında satın almanız gerekir.