Elon Musk'ın insanları Mars'a götürecek uzay gemisi görüldü


Projeleri ile gündemi sallayan çağın dâhisi olarak görülen Elon Musk, Mars’a insan taşıyacak uzay gemisini paylaştı.

Çağımıza yaptığı buluşlarla damgasını vuran SpaceX’in CEO’su, bilim adamı Elon Musk, yeni çalışmaları ile gündeme gelmeye devam ediyor. Çağın dâhisi olarak adlandırılan Elon Musk, en son Los Angeles’taki yeraltı projesi ile gündeme gelmişti. Musk, bu proje ile şehirdeki trafik sorununu çözmeye hazırlanıyor.

Bilindiği üzere son dönemlerde Mars çalışmalarına yoğunlaşan Elon Musk, insanlığı Mars gezegenine götürecek bir uzay gemisi üzerinde çalışıyor. Starship adlı uzay gemisine dair verilen bilgilere göre, geminin 2020 yılına kadar yörüngeye ulaşacağı tahmin ediliyor. Bunun için Starship’in şans oranı %60 olarak paylaşıldı.

Elon Musk'ın çılgın yeraltı projesi bugün açılacak

Elon Musk prototip uzay gemisinin fotoğraflarını paylaştı

SpaceX CEO’su Elon Musk, kısa bir süre önce kendi Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, insanoğlunu Mard’a taşıyacak olan uzay gemisinin prototipini paylaştı. Starship adlı uzay gemisi için, Musk tarafından geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapılmıştı. Musk, gemiye dair ilerleyen günlerde teknik bir sunum yapacağını söyleyerek, Nisan ayında test uçuşlarına başlayacaklarının altını çizmişti.

Musk, Starship’in gövdesini karbon-elyaf malzemeden, paslanmaz çelik alaşımına dönüştürerek, son zamanlarda yaptığı en büyük değişikliği yapmıştı. Bu değişiklik, geminin sıvı gümüş gibi görünmesini sağlayacak. Starship’in taşıyabileceği kişi sayısı 100 kişi olarak ayarlandı. Musk, 2024 yılına kadar Mars gezegenine ilk insan seferini yapmak istiyor. 2024 yılına kadar Starship Mars’a kargo taşıma amacıyla kullanılacak.