Dünya Genelinde Sosyal Medya Kullanımda Türkiye Kaçıncı Sırada?


Popüler sosyal medya ve internet analiz şirketi olan We Aree Social tarafından 2018 yılının 4.çeyreği ile beraber küresel istatistik raporları yayınlandı. Bildiğiniz üzere sosyal medya kullanımı her geçen gün artmaya devam ediyor. Herkesin elinde olan mobil cihazlar da geliştirilmeye devam edilirken, kullanıcılar internet ve sosyal medya kullanımlarını arttırmaya devam ediyorlar. Kimilerinin elinden düşürmediği sosyal medya platformları hayatımızın bir parçası olmuşken yayınlanmış olan rapor ile beraber de ülkemizin bu alandaki sıralaması belli olmuş oldu. We Are Social’ın Ekim ayı raporlarına göre Türkiye’de tam 43 milyon Facebook, 37 Milyon Instagram ve 9 ‘ar milyon ise Twitter ve Snapchat kullanıcısı bulunuyor.

Dünyadaki Sosyal Medya Kullanım Oranları

Ülke nüfusumuz ile beraber dünya genelinde en fazla sosyal medya kullanan ülkeler arasında yer alıyor diyebiliriz. Gelin şimdi dünya geneli için yayınlanan raporda yer alan istatistiklere göz atalım.

Dünya genelinde internet ve mobil kullanım yaygınlaşmaya devam ederken bu internet kullanım oranlarının da yükseleceği ön görülüyor.