Çıkışından sonra oyuncuları hayal kırıklığına uğratan 5 oyun


Her yıl oyun piyasasına birçok yeni video oyunu katılmaya devam ediyor. Bunlardan bazıları sektöre ismini altın harflerle kazırken, bazıları da silinip gidiyor. Bir de çıkışından önce oyuncuları oldukça heyecanlandıran ve dört gözle beklenen oyunların, çıkışından sonra hayal kırıklığına uğratması gibi durumlar da olabiliyor. Bugüne kadar video oyun dünyasına bu tarzda pek çok oyun geldi. Oyuncuları büyük beklentiler içerisine sokup, beklenileni veremeyen oyunlardan 5'ini hatırlamak gerekirse;

No Man's Sky

Herkesin aklına ilk gelen oyunlardan birisi mutlaka No Man's Sky olmuştur. Geliştirici ekip oyun henüz yayınlanmadan önce pek çok söz verdi oyunun ismi çıkana kadar gündemde uzun bir süre kaldı. Fakat No Man's Sky çıkışından sonra bekleneni veremedi, güncellemeler gecikti ve söylenen birçok şeyin oyunda olmadığı görüldü. Bu da oyuncuların tepkisine yol açtı. Son dönemlerde oyuna güncellemeler gelse de kendisini toparlaması zor gibi görünüyor.

Watch Dogs

Sevilen serilerden biri olan Watch Dogs'un ilk oyunu, E3 oyun fuarında dikkatleri üzerine toplamıştı. Oyun için yayınlanan fragmandaki grafikler, oyuncuların oldukça beğenisini kazansa da Watch Dogs çıktıktan sonra hayal kırıklığı yaşattı. Grafiklerin yanında oyuncular oyunun dünyasından da memnun kalmadı ve Watch Dogs geçer not alamadı.

For Honor

Ubisoft'tan bir başka oyun daha listede yer alıyor. Watch Dogs gibi For Honor da tanıtım aşamasında oldukça ilgi gören bir yapım oldu. Ubisoft, oyunun tanıtımı esnasında oyuncularına bazı sözler verdi oyun çıktıktan sonra bu sözlerin hiçbirinin tutulmaması, oyuna tepki oluşmasına neden oldu. Ubisoft oyuna hem çevrimiçi hem de çevrimdışı mod ekleyeceğinin sözünü verse de For Honor sadece çevrimiçi oynanan bir oyun oldu.

Pokemon Go

Hem çıkmadan önce hem de çıktıktan sonra büyük ses getiren mobil oyun Pokemon Go, sonradan oyuncularını üzmeye başladı. Nintendo, oyunun fragmanında gösterdiği pek çok şeyi oyuna eklemedi. Bunların güncelleme ile geleceği söylense de bahsi geçen güncellemeler de gecikti. Oyunda yer alan pokemonların ve grafiklerin, oyunda farklı olduğu görülüyordu. Bununla beraber fragmandan farklı olan şeyler, oyuncuları bir süre sonra Pokemon Go'dan uzaklaştırmaya başladı.

Mighty No 9

2016 yılında çıkış yapan Mighty No 9, oyuncuları hayal kırıklığına uğratan bir başka yapım. Öncelikle oyunun çıkışının sürekli ertelenmesi, zaten tepkilerin oluşmasına yol açtı. Oyun önce söylendiği tarihten 5 ay ertelendi. Sonra bir 4 ay ve sonrasında bir 6 daha erteleme haberi verildi. Oyunun Linux, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One, Nintendo 3DS ve PlayStation Vita gibi neredeyse bütün platformlar için çıkış yapacağı söylense de bazı platformlarda çıktı bazılarında ise teknik nedenlerden ötürü çıkış yapamadığı söylendi. Oyun içerisinde de verilen bazı sözlerin tutulmaması, Mighty No 9'un isminin iyi anılmamasına neden oldu.