Asus ve MSI Windows 11 Uyumlu Cihazlarının Listesini Paylaştı           


Özel sistem gereksinimleriyle tanıtılan Windows 11’in ardından geliştiriciler kullanıcıların daha kolay bir şekilde seçim yapabilmesi adına Windows 11 uyumlu cihazlarını paylaşmaya başladı.

Asus ve MSI tarafından yapılan yeni paylaşımlarda, iki markanın Windows 11 ile uyumlu olan modelleri açıklandı. Açıklamalara göre yüzlerce ASUS bilgisayar kullanıcısı, yeni işletim sistemine yükseltme yapabilecek. MSI’da daha az model yer alsa da liste oldukça uzun.

Şirketler tek tek açıklamaya başladı

Windows 11 için yapılan tanıtımın ardından en çok konuşulan detaylardan birisi sistem gereksinimleri olmuştu. Pek çok kullanıcıda kafa karışıklığına yol açan mevcut durum,  markalar tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte çok daha anlaşılır hale geldi. Geçtiğimiz ay içerisinde bu konuda ilk olarak açıklama yapan markalar Dell, HP ve Acer olmuştu. Şimdi ise MSI ve Asus, Windows 11 uyumluluğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ASUS'un Zenbook, Zenbook Flip, Zephyrus, ASUS TUF, ROG Strix, Zen AiO ve ExpertBook serisindeki cihazların tümü yeni işletim sistemine yükseltilebilecek. MSI’de ise Infinite, Codex, Trident, Aegis ve PRO all-in-one serisindeki cihazlar Windows 11 desteği alacak. Üstelik MSI yaptığı açıklamada Windows 11 destekleyecek anakartları da listeledi. 

Asus modelleri

MSI modelleri;

Oyuncu serisi

İş modelleri

Şirketler tarafından yapılan mevcut açıklamalar yeni bir model almak ve yeni modelde Windows 11 desteğine sahip olmak isteyen kullanıcılar için oldukça önemli. Detaylı bir şekilde açıklanan sistem gereksinimleri kullanıcıların uygun bir bilgisayar almasını zorlaştırırken üreticiler tarafından bu konuda sağlanan destek, işleri çok daha kolay bir hale getiriyor.