Apple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecek


Apple, gelecek yıl üreteceği iPhone’larda, dış darbelere karşı daha dayanıklı cihazlar ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Dünyanın en iyi teknoloji markalarından biri olan Apple, akıllı telefon dünyasında bilindiği üzere iPhone’lar ile ön plana çıkıyor. Genel olarak akıllı telefon dünyasında var olan cihazlar düşünüldüğünde, iPhone’lar en iyi cihazlar arasında görülüyor. Fakat iPhone kullanıcıları da birçok kez cihazlarıyla ilgili birtakım problemlerden söz ediyorlar. Bunlardan bir tanesi, iPhone cihazlarının malzemelerinin dayanıksız olması ve bu nedenle kolay hasar alması. Örneğin ekranınızın camı, küçük bir darbe ile kolayca çizilebiliyor. Apple da bu durumdan sıkılmış olacak ki gelecek yıl çıkaracağı iPhone’larının daha dayanıklı olması adına bazı adımlar atmaya başladı.

Apple aldığı yeni patentle, daha dayanıklı cihazlar üretecek

iPhone’ların dış yüzeylerinin dayanıksızlığı yıllardır gündeme konu olan detaylardan biri. Birçok kişinin hatırlayacağı üzere, eski iPhone modellerin dış yüzeyleri kolayca bükülebiliyordu ve iPhone 7 küçük bir darbe ile bile çizilebiliyordu. Bu durumlardan sıkılan iPhone, yeni bir patent alarak artık daha dayanıklı iPhone’lar üretme kararı aldı. Apple’ın aldığı patente bakılırsa, patentteki kaplama metal kasalı cihazlardaki deformasyonu önlemeye yarayacak. Alüminyum malzeme ile üretilen akıllı cihazlar, oldukça dayanıksız olabiliyor ve hemen hasar görebiliyor. Bu kaplama sayesinde bu durum en aza indirginecek.
Bu da gelecek yıl çıkacak olan iPhone modellerinin, öncekilere göre çok daha dayanıklı olacağı anlamına geliyor.