Android Q (Android 10) Betayı Hangi Telefonlar Alacak


Teknoloji devi Google, Project Treble'ın mevcut faydaları göstermeye başladığının dile getirerek birbirinden farklı 15 akıllı cihazın Android Q Beta testleri ile test edilerek daha da güçleneceğinin bilgisini verdi. Google daha önceli çalışmalarında Android Oreo ile beraber ortak bir çalışma yürüterek Project Treble sayesinde kullanıcı arayüzü ile Android işletim sistemini birbirinden ayırarak daha kullanışlı bir sistem sunmayı başarmıştı. Kullanıcı arayüzü ve Android işletim sisteminin birbirinden ayrılması halinde söz konusu sistem güncellemeleri, arayüzü yeniden tasarlamaya gerek kalmadan işlemler hallediliyordu. Project Treble tarafından getirilen bu önemli faydalar Android Oreo sistemininde bulamamış olsak da Android Pie'da çık bir şekilde karşımıza çıkmıştık.

Android Pie işletim sistemi Google tarafından tanıtıldığı anda, Google şirketinin kendi ürettiği Pixel modelli akıllı cihazın dışında 7 farklı cihaz daha Android Pie Beta sürümünün özelliklerinden faydalanabilirdi. Söz konusu bu akıllı cihazların arasında Essential Phone, Nokia 7 Plus, Sony Xperia XZ2, OnePlus 6, Xiaomi Mi Mix 2S, Oppo R15 Pro, Vivo X21 adlı akıllı cihazlar yer alıyor. Android Q Beta sürümüne geçiş yapan çok daha fazla kullanıcının olması Android deneyimini ilk gelişim sürecinden test etme imkanı elde edecekler. Yapılan yenilikler sayesinde kullanıcılar akıllı cihazlarını çok daha fonksiyonel bir şekilde kullanacaklar.  

Teknoloji alanında zirvede yer almayı başaran Google, her yıl geleneksel olarak düzenlediği geliştirici amaçlı konferans I/O'nun bu yıl düzenlenecek olan etkinliğinde Android Q işletim sisteminin Beta kısmına katılacak olan cihazlar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl ki etkinlikle 7 farklı cihazın beta sürümüne katılıyor olması kullanıcıları heyecanlandırırken, bu yıl gerçekleşecek olan etkinlikte Google, Pixel modeller hariç 15 farklı akıllı cihazın da Android Q Beta aşamasında yer alacağının bilgisini verdi. Geçen yıla göre iki katına çıkan bu rakam son derece heyecan verici bir durum olarak algılandı. 

Google tarafından açıklanan, Android Q beta testlerine katılacak cihazlar ise şu şekilde; Essential Phone, Nokia 8.1, Sony Xperia XZ3, OnePlus 6T, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi Mix 3 5G, Oppo Reno, Vivo X27, Vivo Nex S, Vivo Nex A, Huawei Mate 20 Pro, Asus Zenfone 5Z, LG G8, Realme 3 Pro, Tecno Spark 3 Pro olarak listeleniyor. Gelecek zaman içerisinde bu listenin daha da genişlemesi bekleniyor. Pixel modeller hariç 15 farklı akıllı cep telefonun Android Beta sürümü aşamasında yer alıyor olması hem kullanıcılar hem de Google adına son derece olumlu bir hareket olarak görülüyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Android işletim sistemine sahip olan akıllı cihazların en büyük üretici şirketi Samsung'un söz konusu listede herhangi bir akıllı cihazının olmaması son derece üzücü bir durum olarak görülüyor. Ayrıca bu son derece de şaşırtıcı bir durumdur. Samsung akıllı cihazların da yakın zaman içerisinde Android Beta aşamasında yer alması bekleniyor. Bu gelişmeler akıllı cihaz sektörü adına oldukça heyecan vericidir.