Android 12 Beta 2 için detaylar açıklandı              


Android 12 için geliştirmelerini sürdüren Google, yeni işletim sisteminin 2. beta versiyonunu duyurdu. Yeni versiyon ile birlikte Android işletim sistemine gelen yenilikler ve ara yüzdeki değişiklikler hakkında yeni bilgilere ulaşmak mümkün hale geldi.

Android 12 2. beta neler sunuyor?

Betada ilk olarak dikkat çeken detaylardan bir tanesi veri gizlilik panosu. Gizlilik ayarlarına bu bölümü ekleyen Google, uygulamalar üzerinde daha fazla detaya ulaşmayı mümkün hale getiriyor. Bu sayede uygulamaların sistemde hangi verilere ulaşabileceğini görmek çok daha kolay. Üstelik yeni sistem ile birlikte uygulamaların mikrofon ya da kamera erişimi sağladığı andan itibaren bildirim alanında konu ile ilgili detaylar gösteriliyor ve kullanıcılar dilerse tek bir dokunuş ile uygulamaların bu erişimini kısıtlayabiliyor. Üstelik mikrofon ve kamera kapatma butonunu da ekleyen Google, böylece kullanıcı istemediği sürece kamera ve mikrofon erişimini tamamen engelliyor ve gizlilik konusunda kullanıcılara oldukça cazip bir fırsat yaratıyor.

Güncellenmiş Wi-Fi ara yüzü

Kullanıcıların telefonlarda en çok kullandığı bölümlerden bir tanesi olan Wi-Fi ara yüzünde de kapsamlı bir değişikliğe gidilmiş durumda. Benzer şekilde bildirim ekranlarında da çeşitli yenilikler yapan Google, tasarım anlamında çok daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Android 12 için bir sonraki adım ne?

Android 12 için bir sonraki adım 3. Beta. Temmuz ayı itibariyle piyasaya sunulacak olan 3. Betanın ardından final sürümüne geçiş yapılacak ve tahmini olarak Eylül ayı gibi Android 12'nin kararlı sürümü güncelleme ile kullanıcılara sunulmaya başlanacak.

Android 12 Beta 2 nasıl yüklenir?

Android 12 için geliştirilen yeni Beta versiyonunu kullanmak isteyen kullanıcıların uyumlu telefonlara sahip olması gerekiyor. Google Pixel serisinin yanı sıra One Plus 9 gibi modellerde yeni beta yüklemek mümkün. Mevcut güncellemeler beta programına dahil olan kullanıcılar tarafından sistem üzerinden alınabileceği gibi Android'in web adresi üzerinden de kolay bir şekilde temin edilebilir. Yeni Beta programını destekleyen cihazlar ise şöyle;