Adım adım Google Android Studio nedir?


Google Android Studio programı hakkında öğrenmek istediğiniz detaylar yazımızda yer alıyor. Geçtiğimiz mart ayında ABD merkezli teknoloji devi Google'ın 3.6 versiyonunu piyasaya sürdüğü ve bünyesinde birçok yeniliği de beraberinde getirdiği Android Studio, Android uygulamalar geliştirmek isteyenlerin tercih listesinde yer alan Entegre Geliştirme Ortamı (IDE)’dir. Programın kullanıcılara sağladığı özellikleri geçtiğimiz aylarda Google'ın yayınladığı yeni sürümünde arttırılmıştı. Arama devi Google'ın ürettiği Android Studio nedir, temel özellikleri nelerdir, nasıl indirilir ve nasıl kullanılır.

Google Android Studio nedir?

Android Studio, Google tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde Google I/O etkinliğinde tanıtılan ve o tarihten bugüne kadar Android uygulama geliştirmede kullanılan resmi Entegre Geliştirme Ortamı (IDE) olarak bilinir. Her türlü Android cihazda çalışır. Yüksek kalite, verimli sonuçlar elde edilen uygulamalar geliştirmek için en hızlı araçları sağlar. Android Studio, IntelliJ IDEA'ya dayalı olup Android uygulamaları geliştirmek için özel olarak tasarlanmıştır. Android Studio, akıllı bir kod düzenleyici ve hata ayıklayıcı, performans analiz araçları, emülatörler ve daha pek çok araç dahil olmak üzere uygulama geliştirmek için kullanıcıların ihtiyacını karşılayabilecek birçok özellik barındırır.

Google Android Studio’nun temel özellikleri

Android Studio’yu kolaylıkla indirin

Android Studio, Windows, Mac OS X ve Linux platformlarında kullanılabilir şekilde tasarlandı. Google Android Studio programına sahip olmak için bilgisayarınızın çeşitli sistem gereksinimlerine sahip olması gerekir. 

Android Studio sistem gereksinimleri

Windows gereksinimleri

Mac OS gereksinimleri

Linux işletim sistemi gereksinimleri

Android Studio kurulumu nasıl yapılır?

Android Studio programı nasıl çalıştırılır ve nasıl kullanılır?