2018'in Macbook Pro modelleri özellikleri açıklandı


Apple bu yıl içerisinde geçen bu sürede Mart ayında ortaya çıkan düşük fiyatlı iPad dışında sessiz kalmayı tercih etti. Fakat geçtiğimiz günlerde bir iddiaya göre Apple'ın 2018 sonlarına doğru sessizliğini bozmaya hazırlandığı söylenmişti.

Apple bir süredir sürdürdüğü sessizliğini 2018 MacBook Pro modelleri ile bozdu. Teknoloji devi bu yılın yeni Macbook Pro modellerinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi ve özelliklerini merak edenlerle paylaştı. İddilara göre, yeni model Macbook'lar bugüne kadarki en gelişmiş özelliklere sahip Macbook olacak. Touch Bar ve Touch ID özelliklerine sahip olan modeller, işlemcide 8. nesil Intel Core işlemciler kullanacak. Yeni modellerde kullanıcıları memnun edecek olan bir özellik de 32 GB modele sahip olması. Ekranda P3 tabanlı geniş renk yelpazesi desteği olduğu görülüyor. Bu özellik sayesinde ekran bugüne kadarki en iyi Macbook ekranı olacak. Klavye ise üçüncü nesil olacak ve daha az ses çıkaracak.

2018 MacBook Pro fiyatları

Yeni 13 inç MacBook Pro modeli için, fiyatlar 10 bin 999 TL'den başlıyor. Diğer yeni model 15 inç MacBook Pro modelinde ise fiyat 14 bin 999 TL'den başlıyor. 15 inç olan modeldeki en yüksek konfigürasyona sahip olan model, 40 bin 799 TL fiyata sahip olacak. Şu an yeni Macbook Pro'ların satışı, Apple Store Türkiye üzerinden satışı başladı. Bir süre sonra Apple yetkili satıcıları ve Apple Store üzerinden de satışa çıkarılacak.

2018 MacBook Pro özellikleri

15 inç MacBook Pro teknik özellikleri

13 inç MacBook Pro teknik özellikleri