Youtube Videosu GIF'e Nasıl Dönüştürülür? - Haberler - indir.com

Youtube Videosu GIF'e Nasıl Dönüştürülür?

Tahmini Okuma Süresi : 6 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en büyük çevrimiçi video paylaşım sitesi Youtube'un GIF oluşturma aracını test ettiğini önceden sizlere aktarmıştık. Peki bu aracı kullanarak Youtube videolarını GIF'e nasıl dönüştüreceğiz? Bunun cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Şimdilik tüm dünyada kullanıma sunulmayan GIF oluşturma aracını deneyimlemek için öncelikle bu özelliği destekleyen bir video bulmamız gerekiyor. Özellik henüz ülkemizdeki videolar için aktif edilmediğinden biz buradan erişeceğiniz Youtube kanalı üzerinde Oculus Rift'in gösterildiği bir videoyu tercih ettik.

1.Yöntem:

GIF'e dönüştürmek istediğiniz videoyu ilk açtığınızda yapmanız gereken işlem, videonun hemen altında bulunan Paylaş butonuna basmak ve karşınıza çıkacak olan GIF sekmesine tıklamak.

Youtube Videosu GIF'e Nasıl Dönüştürülür?

GIF sekmesine tıkladıktan sonra hemen alt tarafta Youtube GIF oluşturma aracı açılacak. Bu araç üzerinde videonun GIF'e dönüştürmek istediğiniz kısmını belirteceğiniz Başlangıç ve Bitiş zamanı kutucukları, üst metin ve alt metin alanları bulunuyor.

Youtube Videosu GIF'e Nasıl Dönüştürülür?

GIF'e dönüştürmek istediğiniz video bölümünü zamanladıktan ve video üzerinde bulunmasını istediğiniz yazıları yazdıktan sonra GIF aracının altında bulunan Mavi renkli ''GIF Oluştur'' butonuna basarak dönüştürme işlemini başlatabilirsiniz.

Youtube GIF oluşturma aracı seçtiğiniz videoyu hızlı bir şekilde GIF'e dönüştürecek ve sağ tarafta, dönüştürülen GIF formatındaki videonun bağlantısını ve Embed kodunu size gösterecek.

Youtube Videosu GIF'e Nasıl Dönüştürülür?

Dönüştürme sonrasında elde edilen Doğrudan Bağlantı linki ile videonuzu e-posta yoluyla başkalarına gönderebilir veya Yerleştirme linkini kullanarak GIF formatındaki bu videoyu aşağıda gördüğünüz gibi web siteniz ya da blogunuz üzerinden yayınlayabilirsiniz.

Youtube videosunu gif'e nasıl dönüştüreceğiz?

2.Yöntem:

Youtube videosunu GIF'e dönüştürmek için farklı ve pratik bir yol daha var. 'Ne?' dediğinizi duyar gibiyiz. Hemen anlatalım;

Dönüştürmek istediğiniz video linkinin önüne gif ekleyip, ENTER tuşuna basarak dönüştürme işlemini hem daha kolay hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Hemen örnek verelim. Biz bu iş için geçen yıl düzenlediğimiz ve bu yıl da ikincisinin hazırlıklarına başladığımız indir.com Mobil Uygulama Yarışması'nın tanıtım videosu linkini ele aldık.

Link > https://www.youtube.com/watch?v=a9zoDHRv2D0

ve linkin hemen önüne gif ekledik. Bundan sonra link https://www.gifyoutube.com/watch?v=a9zoDHRv2D0 bu şekilde olmalı. Bu linki tarayıcınıza yapıştırdıktan ya da linkin önüne gif yazdıktan sonra ENTER tuşuna basıyoruz. Ardından karşınıza aşağıdaki görseldeki gibi bir pencere çıkıyor.

Youtube Videosunu GIF'e Nasıl Dönüştüreceğiz?

Bu ekranda bulunan 'Title' kutusuna videonuzun başlığını yazabilir, 'Gif Length'ı kullanarak videonun uzunluğunu belirleyebilirsiniz. Hemen altındaki yeşil renkli 'Create GIF' butonuna basarak da sistemin otomatik olarak videonuzu GIF formatına dönüştürmesini sağlayabilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra dönüştürme işlemi gerçekleşecek ve videonuzun GIF formatındaki görüntüsü karşınıza çıkacak. Bu videonun hemen altında bulunan linki manuel olarak kopyalayarak ya da 'Copy Link' butonuna tıklayarak videonuzu artık dilediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

Bu yöntem ile bizim oluşturduğumuz GIF videonun linki http://share.gifyoutube.com/mPYaB4.gif bu. Videonun kendisini de hemen aşağıda görebilirsiniz. :)

 

Sizlerde yukarıda anlattığımız yöntemleri kullanarak istediğiniz Youtube videosunu kolaylıkla GIF formatındaki görsellere dönüştürebilirsiniz. Özellikle hareketli GIF'lerin popüler olduğu şu günlerde, bu sayede eğlenceli bir paylaşım deneyimi yaşayabilirsiniz.

Son olarak indir.com bünyesinde bulunan yeni girişimimiz GIF indir'i ziyaret ederek, birbirinden eğlenceli GIF görüntülerini inceleyebilirsiniz.





PAYLAŞ