Windows 7 Desteği 2020 Yılına Kadar Devam Edecek! - Haberler - indir.com

Windows 7 Desteği 2020 Yılına Kadar Devam Edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Microsoft, Windows 7 için teknik desteğin 13 Ocak 2015 tarihinde sona ereceği yönündeki haberler dolayısıyla resmi bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada, Windows 7 desteğinin 2020 yılına kadar sürdürüleceği vurgulanıyor.

Microsoft Türkiye tarafından yapılan ''Microsoft Windows 7'ye ilişkin bilgilendirme'' başlıklı basın açıklaması aynen şöyle;

''Gün içerisinde muhtelif mecralarda yer alan ''Windows 7 işletim sisteminin güncellenmesinin 13 Ocak Salı 00.00 itibariye son bulacağı ve yeni özellikler eklenmeyeceği'' ifadesi eksik ve yanıltıcıdır. Kullanıcıların kaynağından ve doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki bilgilendirmeyi ilginize sunarız.

Microsoft Destek ömrü (MSL) ilkesi kapsamında, İş ve Uygulama Geliştirme ürünleri ile Tüketici, Donanım ve Multimedya ürünleri için en az 10 yıllık çevrimiçi kendi kendine yardım desteği sağlanmaktadır.

Windows 7 için bugünden itibaren 2020 yılına kadar Uzatılmış Destek kapsamında ek güncellemelere devam edilecektir. MSL kapsamında bu ürün için ana destek ise, planlandığı üzere sona ermiştir.''

Ana desteğin sona ermesi sadece kurumsal kullanıcılar için bazı sorunları beraberinde getirebilir, ancak büyük şirketler işletim sistemleri için ek özellik talep etme şansına sahipler. Ana destek sonlandırması ev ya da kobi kullanıcıları için herhangi bir sorun teşkil etmiyor.

Konuyu özetleyecek olursak; Eğer bilgisayarınızda Windows 7 işletim sistemi var ise; 2020 yılına kadar gönül rahatlığıyla kullanmaya devam edebilirsiniz. Microsoft, bu işletim sistemi için teknik destek ve güvenlik güncellemelerini 5 yıl daha devam ettirecek.





PAYLAŞ