Bugün pek çok kullanıcı bilgisayarlarına Windows 10’u otomatik olarak yükledi ancak bazı kullanıcılar Windows 10 ön yükleme dosyalarını indirdikleri halde bu işlemi yapamadıklarından şikayetçi. Peki; Windows 10 otomatik olarak yüklenmediyse, ne yapacağız?

Sizler için Windows 10 Nasıl Yüklenir? başlıklı bir video hazırladık ancak videoda anlattıklarımızı bir de yazıya dökelim;

İlk adımda Denetim Masası > Windows Update bölümünden güncelleme denetlemesi yapın. Bu işlem sonucunda hala Windows 10 güncellemesini göremiyorsanız hemen 2. adıma geçin.

Burada bilgisayarınızın C sürücüsüne girerek C:WindowsSoftwareDistributionDownload klasöründe yer alan herşeyi silin. Sonrasında da cmd.exe yani komut istemi‘ni yönetici olarak çalıştırın ve komut istemi penceresine wuauclt.exe /updatenow komutunu yazarak Enter tuşuna basın.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Windows 10 güncellemesi inmeye başlayacak. İndirme hareketini ise yine Denetim Masası > Windows Update bölümünden görebilir ve indirme bittikten sonra kurulum işlemini yapabilirsiniz.

Windows 10 nasıl kurulur? İşte adım adım işlemler

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir