Windows 10 'Bir şey oldu' Hatası Nasıl Çözülür? - Haberler - indir.com

Windows 10 'Bir şey oldu' Hatası Nasıl Çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-03 12:30:45
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Biz de dahil olmak üzere pek çok Windows kullanıcısı bilgisayarlarında Windows 10 yükseltmesini sorunsuz bir şekilde yaptı. Ancak bir çok kullanıcı kurulum sırasında bazı hatalar ile karşılaşıyor. Bunlardan birisi de 'bir şey oldu' hatası.

Bu hatayı gidermek için şimdilik sizlerle 2 farklı yöntem paylaşacağız. Yaptığımız denemeler sonucunda bu 2 yöntem ile 'Bir şey oldu' hatasını çözdük ancak, bazı kullanıcılar bu yöntemlerin de işe yaramadığını bildirdiler. Ancak yine de bu yöntemleri deneyerek, sorunu aşanların çoğunlukta olduğunu söyleyebiliriz. 

Şimdi gelelim 'Bir şey oldu' hatasının çözümüne;

1. Yöntem:

Öncelikle sorunun sebebi şu; Windows 10 yükseltme dosyalarının indirildiği C:/ sürücüsünde otomatik yaratılan '$WINDOWS._BT' klasörüne indirilen dosyaların bağlantı sorunu nedeniyle eksik indirilmesi.

Sorunu çözmek için ilk olarak Denetim Masası > Klasör Seçenekleri yolunu takip ederek 'Gizli Dosya ve Klasörleri Göster' seçeneğini işaretlemeniz ve 'Kaydet' butonuna tıklayarak, gizli dosyaların görünmesini sağlamanız gerekiyor. Eğer söz konusu '$WINDOWS._BT' klasöründe herhangi bir dosya yoksa, o zaman Windows 10 güncelleme dosyaları hiç inmemiş demektir.

Bu durumda aşağıdaki işlemleri uygulayın;

1- C: sürücüsündeki '$WINDOWS._BT' klasörünü tamamen silin.

2- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

3- Windows 10 Yükseltme Aracı?nı kullanarak 'Yükseltme' kurulumunu manuel olarak tekrar başlatın.

Windows 10'un manuel olarak nasıl yükleneceğini bilmiyorsanız; Windows 10 Nasıl Yüklenir? başlıklı videomuzu izleyerek öğrenebilirsiniz.

2. Yöntem:

Yurtdışındaki forumlarda sorunun sebebi olarak; Dil ve Bölge ayarlarının Windows 10 yükseltmesi için uyumlu olmaması gösteriliyor. Bizim denemediğimiz bu yöntemi sizler uygulayabilirsiniz.

1- Denetim Masası > Saat, Dil ve Bölge ayarları sayfasına gidin.

2- Bölge > Bölge Ayarları sayfasını açın, gelen pencereden 'Yönetimsel' sekmesine tıklayın.

3- Gelen Yönetimsel Bölge Ayarları sekmesinden 'Sistem Yerel Ayarlarını Değiştir' butonuna tıklayın.

4- Açılan küçük pencereden Geçerli sistem yerel ayarları > Dil ve Bölge listesinden, Windows 10'a uygun dil ve bölge ayarını -Türkçe, Türkiye- olarak seçin ve kaydedin.

Tüm bu işlemleri yaptıysanız, bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows 10 Yükseltme aracını kullanarak, yükseltme işlemini yeniden deneyin.





PAYLAŞ