Web Siteniz Mobil Cihazlarla Uyumlu mu? Hemen Test Edin! - Haberler - indir.com

Web Siteniz Mobil Cihazlarla Uyumlu mu? Hemen Test Edin!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Google, mobil cihazlarla uyumlu web sitelerini yakın bir zamanda etiketleyerek aramalarda ön plana çıkaracak. Peki web siteniz mobil cihazlarla uyumlu mu? Bunun cevabını Google Mobil Uyumluluk Testi sayesinde kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Mobil cihaz kullanıcılarının aradıkları bilgiye daha kolay ulaşmaları için büyük bir yeniliğe imza atan Google, arama sonuçlarında çıkan ve mobile uyumlu olan web sitelerine ''Mobil uyumlu'' etiketi ekleyerek görünebilirliği arttıracak. Elbetteki bu gelişme kullanıcılardan çok web sitesi sahiplerinin işine yarayacak. Zira bu sayede site sahipleri daha fazla ziyaretçiyi sitelerine çekebilecekler.

Bu bağlamda Google, Mobil Uyumluluk Testi adını verdiği özel bir test aracını web sitesi sahiplerinin kullanımına sundu. Bu araç sayesinde web sitenizi test edebilir ve sitenizin mobil cihazlarla uyumlu olup olmadığını kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz.

Google Mobil Uyumluluk Testi Nasıl Yapılır?

Mobil uyumluluk testini yapmak için Google Mobil Uyumluluk Testi web sayfasına giriş yaparak, site adresinizi yazmanız ve sonrasında da 'Analiz Et' butonuna tıklamanız yeterli oluyor.

Mobil Uyumluluk Testi

Eğer siteniz mobil cihazlarla uyumluysa test sonucunda bunu görebiliyorsunuz. Aksi bir durum var ve siteniz mobile uyumlu değilse bu defa test aracı size bu uyumsuzluğun nedenlerini ve yapılması gerekenleri gösterecek.

Mobil Uyumluluk Testi

Web sitelerinin mobil cihazlarla uyumlu olması, arama sonuçlarından daha yüksek trafik elde edilmesinin de önünü açıyor. Mobile uyumlu web sitesi tasarımları neden bu kadar önemli? Bunu da 5 madde halinde açıklayalım.

- Mobile uygun olmayan Flash içerikli görseller engellenir.

- Yakınlaştırma yapmadan metinler kolay bir şekilde okunabilir.

- Farklı ekran boyutlarında yatay kaydırma ve yakınlaştırma ihtiyacı olmaz.

- Sayfa geçişleri daha kolay sağlanır.

- Alışverişlerde yönlendirme ve içerik girişi kolaylaşır.

Web siteniz mobile uyumlu olduğunda Google arama sonuçlarında nasıl görünür?

Eğer web siteniz mobil cihazlarla uyumlu ise hemen aşağıdaki görseldeki gibi görüntülenir. Google arama sonucunun başına ''Mobil uyumlu'' etiketi ekler ve siteniz daha çekici bir hal alır. Mobil uyumlu etiketiyle beraber sitenizin META komutları ve içerik bilgileri de gelmektedir.

Mobil Uyumluluk Testi





PAYLAŞ