Türkiye Bilgisayar Programlama Yarışması'nda Kazananlar Belli Oluyor! - Haberler - indir.com

Türkiye Bilgisayar Programlama Yarışması'nda Kazananlar Belli Oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Yeditepe Üniversitesi ile dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısı SAP SE Almanya tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 2014-2015 Türkiye Bilgisayar programlama Yarışması'nda kazananlar belli oluyor.

Temel amacı bilgi teknolojilerinde yaratıcılığın ve yazılım geliştirme becerisinin öneminin vurgulanması ile öğrencilerin bu yönde özendirilmesi olan yarışmanın ödül töreni, 31 Ocak 2015 Cumartesi günü 17.00'de Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Bu sene ilk kez düzenlenen yarışmaya ülke çapında 168 lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Yarışmanın ilk turu internet üzerinden 19-23 Ocak tarihleri arasında yapıldı. 37 finalistin yarışacağı final turu ise 31 Ocak 10.00-13.00 saatleri arasında Yeditepe Üniversitesi'nde tek oturumda yapılacak.

Lise ve üniversite öğrencilerinin iki ayrı kategoride değerlendirileceği yarışmada ilk üç dereceye giren yarışmacılara ödül olarak farklı niteliklerde bilgisayarlar armağan edilecek.

Ayrıca lise öğrencilerinden dereceye girenler, Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'ne kabul edilip girmeleri durumunda öğrenimleri süresince SAP SE'nin Almanya ve ABD'deki tesislerinde birer ay süreyle iki kez stajyer olarak görevlendirilme hakkı kazanacaklar. Konuyla ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ