Türk Tasarımı 'Torchia' Çin'den Altın Ödül Kazandı! - Haberler - indir.com

Türk Tasarımı 'Torchia' Çin'den Altın Ödül Kazandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Çin'in Dongguan kentinde 2005 yılından itibaren düzenlenen ve Çin'in tasarım alanındaki en prestijli ödüllerinin sahiplerini bulduğu Dongguan Cup Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda (2014 Dongguan Cup International Design) bu yıl ilk defa büyük ödül Türkiye'ye verildi.

7 Temmuz - 22 Eylül 2014 tarihleri arasında ilk elemenin yapıldığı ve toplamda 3569 tasarımın katıldığı yarışmanın 10 Aralık 2014'te yapılan ikinci tur elemeleri sonunda Türk tasarımcı Dr. Hakan Gürsu, güneş enerjili şarj ve aydınlatma ünitesi tasarımıyla ''Altın Ödül'' kazanarak verilen 4 büyük ödülden birinin sahibi oldu.

Hakan Gürsu

Dr.Hakan Gürsu, güneş enerjili şarj ve aydınlatma ünitesi tasarımıyla ''Altın Ödül'' kazanarak verilen 4 büyük ödülden birinin sahibi oldu. ''Torchia'' taşınabilir şarj ve aydınlatma ünitesi, enerji kaynağı olarak güneşi kullanıyor ve solar panelleriyle elde ettiği enerjinin cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarda kullanılabilmesini sağlıyor. Acil durum ve afet halinde de kullanılabilen ürün aydınlatma ve işaretleme yapabiliyor.

Torchia

Jürisinde Samsung ve Nokia gibi önemli markaların üst düzey yetkililerinin bulunduğu yarışmada ''Torchia'' ile ödül töreninde Türk Tasarımına övgü dolu sözler geldi. Aynı zamanda Dongguan Bilim ve Teknoloji fuarında da yer alan ürün, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini topladı.





PAYLAŞ