Sürücüsüz Audi A7 Sportback Tanıtıldı - CES 2015 - Haberler - indir.com

Sürücüsüz Audi A7 Sportback Tanıtıldı - CES 2015

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Audi mühendislerinin geliştirdiği A7 Sportback model otomobil, sürücüsüz olarak California Silikon Vadisi'nden çıktığı yolculuğunu, 900 kilometre yol yaparak Las Vegas'ta düzenlenen CES 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tamamladı.

Audi, 2016 yılında sürücüsüz otomobil geliştirme hedefine, Amerika'da gerçekleştirdiği test sürüşüyle bir adım daha yaklaştı. Markanın mühendisleri tarafından özel olarak tasarlanan ve geliştirilen ''Jack'' takma adlı A7 Sportback 3.0 TFSI quattro model otomobil, Amerika'daki Silikon Vadisi'nden sürücüsüz olarak başladığı yolculuğunu 900 kilometre sonra Las Vegas'taki CES 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sonlandırdı.

Audi A7 Sportback

Üretime hazır teknolojiler kullanıldı

A7 Sportback, otoyollardaki yolculuğunu sürücüsüz olarak gerçekleştirdi. Ancak ABD yasalarına göre, direksiyon başında herhangi acil bir duruma karşı bir sürücü bulunması gerektiği için, yolculuk sırasında bir kişi direksiyon başında hazır bulundu. Jack, yolculuğunu seri üretime hazır sensörlerin yanında, Audi'nin hali hazırda diğer modellerinde de kullandığı Adaptif Cruise Control (ACC) ve Audi Şerit Asistanı (ASA) gibi sürüş asistanları yardımıyla tamamladı.

Audi A7 Sportback

Şerit değiştirdi, sollama yaptı

Otomobilin arkasında, önünde, sağında ve solunda bulunan sensörler, 360 derece görüş sağlarken, öndeki ve arkadaki kameralar da otomobilin çevresiyle olan iletişimini sağladı. Yüksek çözünürlüklü 3D kamera da A7 Sportback'in etrafındaki trafiği algılamasına yardımcı oldu. Tüm bu teknoloji, otomobilin sürücüden bağımsız olarak hızlanmasını, fren yapmasını, şerit değiştirmesini ve önündeki araçları sollamasını sağladı.

Şerit değiştirme sırasında, otomobil önce kendi hızını çevresindeki araçların hızıyla karşılaştırdı. Hız ve aradaki mesafenin uygun ve güvenli olduğu kararını alınca da şerit değişimi yaptı. Yolculuğun, şehir merkezi gibi sürücünün devreye girmesinin gerektiği durumlarda sürücüler, ses ve görsel uyarılarla uyarıldı.

Geçen yıl da pistte yarışmıştı Audi'nin geliştirdiği bir diğer sürücüsüz konsept araç olan RS7 Concept, geçen yıl Ekim ayında, Alman DTM Yarışları'nın sezon finali öncesinde piste çıkmış ve saatte 240 kilometre hıza çıkarak, pistteki turunu tamamlamıştı.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ