Shazam'a Görsel Tanıma Özelliği Geliyor! - Haberler - indir.com

Shazam'a Görsel Tanıma Özelliği Geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Popüler müzik tanıma uygulaması Shazam, sunduğu ses tanıma hizmetini bir adım daha öteye taşımaya hazırlanıyor. Bu noktada Shazam, kullanıcılara telefonlarının kamerası ile DVD ve gıda maddelerini tanımlama hizmeti olan görsel tanıma ve arama özelliğini sunacak.

Mobil Dünya Kongresi sırasında Reuters'a röportaj veren Shazam CEO'su Rich Riley, kullanıcıların meşhur mavi butona dokunarak, daha fazla şeyi Shazam'layabileceğini ve ses tanım uygulaması gibi kullanıcılarak olan görsel tanıma özelliğinin ilk etapta ürünlere odaklanacağını açıkladı.

Henüz nasıl işleyeceği bilinmeyen Shazam görsel arama özelliği aldığımız bilgilere göre; gerçek objeler üstündeki bilgilerden faydalanacak ve barkod tarama ya da farklı tarama yöntemleriyle aynı hizmeti sağlayacak.

Aylık 100 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Shazam'ın görsel tanıma özelliğini eklemesi uygulamanın özellikle reklamcıların gözdesine dönüşmesi konusunda etkili olacak. Zira bu alanda ana akım haline gelmiş bu özellikle ilgili henüz bir uygulama yok.

Shazam'ın görüntü tanıma özelliği ile ilgili gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.





PAYLAŞ