Samsung Look at Me Uygulaması Yayınlandı! (Video) - Haberler - indir.com

Samsung Look at Me Uygulaması Yayınlandı! (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Geçen ay yaptığımız haberle Samsung'un otistik çocuklara yönelik 'Look at Me' adlı dev bir projeyi hayata geçirdiğini sizlere aktarmıştık. Firma bugün ise bu projenin Android uygulamasını yayınladığını duyurdu.

Samsung Electronics tarafından hayata geçirilen ''Look At Me'' uygulaması, otizmli çocukların iletişim becerilerini geliştirerek, çevreleri ile daha sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Look At Me

Uygulamanın Çıkış Noktası

Otizmli çocukların çoğunun insanlarla göz teması kurmakta ve bu teması sürdürmekte zorlandıkları biliniyor. Bu da çocuklar büyüdükçe, sosyal yaşamlarını etkileyebilecek olan bir sorun olarak öne çıkıyor. Yapılan araştırmalar, otizmli çocukların akıllı cihazlarla etkileşimden hoşlandıklarını ortaya koyuyor. Samsung bu amaçla; Seul Ulusal Üniversitesi ve Yonsei Üniversitesi?nden doktor ve profesörlerle işbirliği yaparak, ''Look At Me'' uygulamasını geliştirdi. Uygulamanın gelişim sürecinde, 20 çocuk üzerinde 8 hafta boyunca süren ortak bir klinik çalışma gerçekleştirdi.

Look at Me

Look at Me Nasıl Çalışıyor?

Uygulamayı kullanan çocuklar, cihazın kamera fonksiyonu aracılığıyla karşılarındaki kişinin duygu durumunu anlayabiliyor ve yüzleri hatırlayabiliyorlar. Yedi farklı eğlenceli ve etkileşimli görev, çocukların ilgisini canlı tutarken, uygulamaya yerleştirilen ödül-puan sistemi ile sesli ve görsel efektler, çocukların motivasyonunu artırıyor. Her bir görev, gün içinde yaklaşık 15-20 dakikada tamamlanabiliyor.

Galaxy S5, Galaxy S4, Galaxy S3, Galaxy Note 4, Galaxy Note 3, Galaxy Note 2, Galaxy Zoom 2, Galaxy Zoom ve Galaxy Tab S model akıllı cihazlar için optimize edilen Look at Me Android uygulamasını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla indirebilir, konuyla ilgili yayınlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.




Look at Me Uygulaması Tanıtım Videosu


PAYLAŞ