Samsung, Gear VR'a Özel İnternet Tarayıcısını Duyurdu - Haberler - indir.com

Samsung, Gear VR'a Özel İnternet Tarayıcısını Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-12-03 11:00:37
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda hayatımızın her alanında sıkça gördüğümüz sanal gerçeklik teknolojisine ciddi yatırımlar yapan Samsung, geçtiğimiz Eylül ayında piyasaya sunduğu sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR için özel bir internet tarayıcısı geliştirdi.

Sanal gerçeklik alanında sunduğu hizmetini 360 derecelik videoları izletmekten daha ileri taşımayı amaçlayan Samsung, Gear VR için geliştirdiği web tarayıcısını duyurdu. "Samsung Internet for Gear VR" isimli bu tarayıcı, Gear VR'a sahip kullanıcılarına sanal gerçeklik ortamında etkileyici bir internet deneyimi sunuyor.

Gear VR ile optimize edilen tarayıcı, sanal gerçeklik gözlüğüne uygulama veya diğer üçüncü parti içerik indirmeye gerek kalmadan internette gezinme ve sanal 360 derecelik videolar izlenmesine fırsat sunacak.

360 derece ve 3D videoların yanı sıra HTML5 videolarını da destekleyen tarayıcı sesli komutlara da duyarlı. Ayrıca Bakış modu (Gaze Mode) sayesinde kullanıcıların parmaklarını ekrana dokundurmadan sadece bakışları ile menüler arası geçiş ve favori listesine erişim gibi işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Henüz test şamasında olan "Samsung Internet for Gear VR" ile uyumlu telefonlar listesinde Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus ve Galaxy Note 5 modelleri yer alıyor. Sınırlı sayıdaki kullanıcıların erişimine açılacak olan tarayıcı hazırlıkların tamamlanması halinde Oculus Store üzerinden yayınlanacak.





PAYLAŞ