Sahte Cowboy Adventure ve Jump Chess Oyunlarına Dikkat! - Haberler - indir.com

Sahte Cowboy Adventure ve Jump Chess Oyunlarına Dikkat!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-28 10:30:30
Editör : Münevver SEZER
Kategori : Uygulama

Global antivirüs yazılım firması ESET, Google Play mağazasında Cowboy Adventure ve Jump Chess oyunları gibi davranan sahte uygulamalar tespit ettiğini ve her ikisinin de kullanıcıların Facebook kimliklerini elde etmeye yönelik truva atları barındırdığını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Google, kullanıcıların kötü amaçlı yazılımlardan etkilenme risklerini azaltmak adına Google Play Mağazası'nda yeni güvenlik mekanizmaları geliştirdiğini açıklamıştı.

Buna rağmen siber saldırganlar, bu güvenlik önlemlerini aşma denemelerinden bir türlü vazgeçmiyor. ESET yaptığı yeni bir analiz sonucunda sahte Minecraft oyunu gibi Cowboy Adventure ve Jump Chess oyunlarının da sahte unsurlar barındırdığını tespit etti.

Sahte unsurlar ne yapıyor?

Bu noktada söz konusu olan aslında bir kimlik avı saldırısı. Android cihazlarda bu uygulamalar çalıştırıldığında, sahte Facebook giriş sayfası açılıyor ve buradan e-posta, telefon bilgisi veya şifre bilgisi isteniyor. Ancak kullanıcı Facebook'a değiş, bir truva atı yoluyla doğrudan saldırganların sunucusuna yönlendiriliyor.

Sahte unsurlarla ilgili Google yeni bir önlem aldı ve bu tür uygulamaları aşağı çekmeye başladı. Buna ek olarak bu uygulamalar yüklenmeden önce Android cihazlarda bir de uyarı görüntüleniyor.





PAYLAŞ